Ατλάντα- Επιθέσεις σε σπα: Ο 21χρονος δολοφόνος είναι εθισμένος

Οι αρχές δεν αποδίδουν τις επιθέσεις του σε ρατσιστικά κίνητρα κατά Ασιατών

Βίντεο από τις τρείς χθεσινές επιθέσεις και δολοφονίες σε σπα της Ατλάντα των ΗΠΑ/apvideos

Τρόμο προκάλεσε χθες το βράδυ στην Ατλάντα των ΗΠΑ, ο 21χρονος Ρόμπερτ Άαρονγκ Λονγκ, αφού σκότωσε συνολικά 8 ανθρώπους σε σπα. Από αυτούς, 6 ήταν γυναίκες ασιατικής καταγωγής, μία λευκή γυναίκα και ένας λευκός άνδρας. 

Ατλάντα: Μακελειό με οχτώ νεκρούς σε τρία ινστιτούτα μασάζ

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 17:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδος). Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε ινστιτούτο μασάζ σχεδόν 50 χλμ. από την Ατλάντα, τη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία Τζόρτζια. 

Αργότερα το απόγευμα, άλλες δύο επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή ακόμη τεσσάρων ανθρώπων σε δύο ινστιτούτα μασάζ, το ένα αντίκρυ στο άλλο επίσης στην Ατλάντα. 

Ο 21χρονος ομολόγησε τους τρεις θανατηφόρους πυροβολισμούς σε διαφορετικά σπα της πολιτείας, λέγοντας ότι το κίνητρό του προήλθε από τον εθισμό του στο σεξ. 

«Ήταν πειρασμός για αυτόν και ήθελε να τους εξαλείψει» δήλωσε ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος της επαρχίας Τσερόκι. 

Ο δολοφόνος υποστηρίζει ότι δεν διέπραξε τους πυροβολισμούς με φυλετικά κίνητρα, κάτι το οποίο αμφισβητείται έντονα από την κοινή γνώμη, αφού με την έξραση του covid-19 οι ρατσιστικές επιθέσεις και δολοφονίες σε μέλη της ασιατικής κοινότητας της Αμερικής έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.  

Η αστυνομία δημοσιοποίησε τα ονόματα των θυμάτων, ενώ δήλωσε πως ένας 30χρονος άντρας έχει επίσης τραυματιστεί σοβαρά. Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top