Ατλάντα: Μακελειό με οχτώ νεκρούς σε τρία ινστιτούτα μασάζ

Τα περισσότερα θύματα είναι γυναίκες ασιατικής καταγωγής

Οκτώ άνθρωποι, ανάμεσά τους έξι γυναίκες ασιατικής καταγωγής, σκοτώθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια τριών επιθέσεων με πυροβολισμούς σε ισάριθμα ινστιτούτα μασάζ και σπα στην Ατλάντα. Η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει τη σύλληψη ενός υπόπτου.

Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 17:00 τοπική ώρα (23:00 ώρα Ελλάδος). Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε ινστιτούτο μασάζ σχεδόν 50 χλμ. από την Ατλάντα, τη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία Τζόρτζια.

Ένα από τα ινστιτούτα μασάζ, όπου έγινε επίθεση - φωτογραφία: AP Images

Αργότερα το απόγευμα, άλλες δύο επιθέσεις στοίχισαν τη ζωή ακόμη τεσσάρων ανθρώπων σε δύο ινστιτούτα μασάζ, το ένα αντίκρυ στο άλλο επίσης στην Ατλάντα.

«Με το που έφθασαν, οι αστυνομικοί βρήκαν τρεις γυναίκες νεκρές στο εσωτερικό του ινστιτούτου μασάζ με τραύματα από σφαίρες. Την ώρα των ερευνών, οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για πυρά στην απέναντι πλευρά του δρόμου, όπου βρήκαν ακόμη μια γυναίκα νεκρή από σφαίρες», αναφέρει ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η αστυνομία της κομητείας Τσέροκι ανακοίνωσε πως συνελήφθη ένας ύποπτος. Πρόκειται για τον 21χρονο, Ρόμπερτ Άαρον Λονγκ, ο οποίος εμπλέκεται στις τρεις επιθέσεις, όπως προέκυψε μετά την εξέταση μαγνητοσκοπημένου υλικού που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας στα ινστιτούτα. Ο νεαρός συνελήφθη 240 χλμ. από την Ατλάντα. 

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η πρώτη επίθεση έγινε σε ασιατικό ινστιτούτο μασάζ, όπου σκοτώθηκαν δύο γυναίκες ασιατικής καταγωγής, μια λευκή κι ένας λευκός. Τα τέσσερα θύματα των δύο άλλων συμβάντων είναι επίσης γυναίκες ασιατικής καταγωγής.

Είναι ακόμη άγνωστο εάν οι επιθέσεις είχαν κίνητρο το μίσος για την ασιατική κοινότητα. Όμως το ενδεχόμενο αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί, καθώς τους τελευταίους μήνες υπάρχει έξαρση επιθέσεων εναντίον Αμερικανών ασιατικής καταγωγής. 

«Οι τραγικές δολοφονίες στην Ατλάντα (...) επαναβεβαιώνουν πόσο απαραίτητο είναι να αναλάβουμε δράση, να προστατεύσουμε όλες τις περιθωριοποιημένες μειονότητες της Αμερικής από τον ρατσισμό», σχολίασε μέσω Twitter ο ποινικολόγος Μπεν Κραμπ, ο οποίος ανέλαβε να εκπροσωπήσει την οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ.

Πάνω από 2.800 ρατσιστικές ενέργειες ή περιπτώσεις διακρίσεων σε βάρος Αμερικανών ασιατικής καταγωγής καταγγέλθηκαν μέσω διαδικτύου σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ από τον Μάρτιο ως τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με την οργάνωση Stop AAPI Hate.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top