ΗΠΑ - ΕΕ: Προχωρούν στην αύξηση επιπέδου φιλοξενίας στη μεταξύ τους σχέση

Χαιρετίζουν την απόφαση της ένωσης να επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία

EE

ΕΕ και ΗΠΑ θα προχωρήσουν σε αύξηση του επιπέδου φιλοδοξίας στη διατλαντική τους σχέση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Ned Price μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης του Antony Blinken στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την απόφαση της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας υπό το καθεστώς κυρώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ναβάλνι: Πολιτική συμφωνία στην ΕΕ για κυρώσεις κατά προσώπων στη Ρωσία

Συγκεκριμένα, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία των ΗΠΑ στην ΕΕ, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Ned Price σημειώνει τα εξής: ο Υπουργός Εξωτερικών Antony J. Blinken συμμετείχε με ψηφιακά μέσα στο σημερινό Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ (ΣΕΥ - FAC) μετά από πρόσκληση του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ Josep Borrell. 

Ο υπουργός Blinken τόνισε τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για βελτίωση, αναζωογόνηση και αύξηση του επιπέδου φιλοδοξίας στη σχέση ΗΠΑ-ΕΕ. Τόνισε τη σημασία της στενής συνεργασίας με την ΕΕ και τα κράτη μέλη για την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων βάσει κοινών αξιών όπως η δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η πολυμέρεια. 

Μπορέλ προς Ευρωβουλευτές: «Η Ρωσία προσπαθεί να μας διαιρέσει»

Κατά τη διάρκεια του FAC, ο Υπουργός, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Borrell και οι Υπουργοί Εξωτερικών των κρατών μελών της ΕΕ συζήτησαν την κοινή μας απάντηση σε πιεστικά παγκόσμια ζητήματα, όπως ο COVID-19, το Ιράν, η Κίνα και η αλλαγή του κλίματος, και ο Υπουργός χαιρέτισε την απόφαση της ΕΕ να επιβάλει κυρώσεις κατά της Ρωσίας υπό το καθεστώς κυρώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα σε απάντηση σε ενεργειών που έγιναν εναντίον του Aleksey Navalny και των υποστηρικτών του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top