Κορωνοϊός Ισραήλ: Περισσότεροι οι νοσηλευόμενοι κάτω των 60 ετών

Η πρώτη μεγάλη διαφοροποίηση σημειώθηκε για πρώτη φορά στις 4 Φεβρουαρίου

Ελπιδοφόρο ισραηλινό φάρμακο που καταπολεμά τον κορωνοϊό θα δοκιμαστεί κλινικά σε νοσοκομεία της Ελλάδας- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Περισσότεροι είναι Ισραηλινοί κάτω των 60 ετών που νοσηλεύονται λόγω Covid-19 από ότι οι ασθενείς άνω των 60, σύμφωνα με νέα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η εκστρατεία εμβολιασμού του Ισραήλ δείχνει να έχει αποτέλεσμα.

Εμβόλιο Pfizer: Kανένας θάνατος μετά τη δεύτερη δόση σε 523.000 Ισραηλινούς

Την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, υπήρχαν 708 νέες νοσηλείες ανάμεσα σε νεότερες ηλικιακές ομάδες και 575 νοσηλείες που αφορούσαν άτομα άνω των 60 ετών. Η πρώτη μεγάλη διαφοροποίηση σημειώθηκε για πρώτη φορά στις 4 Φεβρουαρίου και από τότε φαίνεται ότι το χάσμα διευρύνεται.

Ωστόσο, ο αριθμός των νοσηλείας για τους «νεότερους» Ισραηλινούς φαίνεται να είχε αυξητική πορεία από τα μέσα Δεκεμβρίου, παρά την εκστρατεία εμβολιασμού που ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου και το lockdown που ξεκίνησε στις 8 Ιανουαρίου.

Εμβολιασμοί Ισραήλ: Μειώνεται δραματικά η ανταπόκριση των πολιτών

Οι νοσηλείες των πολιτών ηλικίας 60 και άνω και για τον πληθυσμό στο σύνολό τους, μειώθηκαν στα μέσα Ιανουαρίου σε περίπου 2.000 νοσηλείες.

Το Ισραήλ χρησιμοποιεί κυρίως το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, το οποίο απαιτεί δύο δόσεις και κατ’επέκταση αρκετές εβδομάδες για να πετύχει ανοσοποίηση. Ωστόσο, φαίνεται να αρχίζει να παρέχει προστασία, μερικές μέρες μετά τη λήψη της πρώτης δόσης.

Οι εμβολιασμοί των ηλικιακών ομάδων μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου

Από τις 6 Φεβρουαρίου, την πιο πρόσφατη ημέρα που τα δεδομένα ήταν διαθέσιμα ανά ηλικιακή ομάδα, το 90% των Ισραηλινών άνω των 60 ετών είχαν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου και το 80% είχαν λάβει τη δεύτερη δόση. Για τους πολίτες ηλικίας 16 έως 59 ετών, το 37% είχε λάβει την πρώτη δόση και το 20% τη δεύτερη.  Υπενθυμίζεται ότι το εμβόλιο είναι διαθέσιμο σε όλους τους Ισραηλινούς ηλικίας 16 ετών και άνω.

Νετανιάχου: Το 97% των θυμάτων από κορωνοϊό στο Ισραήλ δεν είχε εμβολιαστεί

Το 42% του γενικού πληθυσμού έλαβε μία δόση του εμβολίου και το 27% και τις δύο δόσεις. Το Ισραήλ έχει εμβολιάσει συνολικά 3,7 εκατομμύρια άτομα με την πρώτη δόση και 2,3 εκατομμύρια και με τις δύο.

Οι επιβεβαιωμένες νέες περιπτώσεις μόλυνσης για όλους τους Ισραηλινούς τείνουν προς τα κάτω από τα μέσα Ιανουαρίου, αλλά για εκείνους κάτω των 60 ετών ο εβδομαδιαίος μέσος όρος εξακολουθεί να είναι πάνω από 37.000 κρούσματα την εβδομάδα. Η πανδημία κορυφώθηκε στο Ισραήλ στις 17 Ιανουαρίου με κατά μέσο όρο πάνω από 8.000 νέα κρούσματα την ημέρα.

Ακόμη, το ποσοστό των νέων κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους αυξάνεται από τα τέλη Ιανουαρίου, παρά το γεγονός ότι τα σχολεία έκλεισαν.

Ειδικοί της Υγείας αλλά και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έχουν αποδώσει τα αποτελέσματα αυτά, κυρίως στις μεταλλάξεις του κορωνοϊού που είναι πιο μεταδοτικές.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top