Νετανιάχου: Το 97% των θυμάτων από κορωνοϊό στο Ισραήλ δεν είχε εμβολιαστεί

Στόχος της κυβέρνησής του να εμβολιαστεί το 50% του πληθυσμού ως τον Μάρτιο

Ελπίδες για νέο φάρμακο από το Ισραήλ που θεράπευσε 29 από τους 30 ασθενείς- μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Την πρωτιά καταλαμβάνει σε αριθμό εμβολιασμών το Ισραήλ, με τη χώρα να έχει κατακτήσει ποσοστό εμβολιασμού 38% (τουλάχιστον με την πρώτη δόση) σε σύνολο 9 εκατ. πολιτών. Η χώρα στοχεύει να επανεκκινήσει την οικονομία της τον ερχόμενο μήνα, και ο στόχος της να έχει εμβολιαστεί το 50% μέχρι τότε, αμφισβητείται, καθώς όλο και λιγότερο νέοι προσέρχονται για να εμβολιαστούν.

Δοκιμές φαρμάκου Covid-19 στην Ελλάδα συμφώνησαν Μητσοτάκης- Νετανιάχου!

«Θέλω να σας γνωστοποιήσω ένα δυσάρεστο γεγονός. Τον περασμένο μήνα, τις τελευταίες 30 ημέρες, 1.536 άνθρωποι πέθαναν από Covid-19 στο κράτος του Ισραήλ. Περισσότεροι από 97% απ' αυτούς δεν είχαν εμβολιασθεί. Λιγότεροι από 3% είχαν εμβολιασθεί» δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση εθνικής έκτακτης ανάγκης.

O Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξη τύπου κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ιερουσαλήμ- φωτογραφία ΑΡ

O Μπενιαμίν Νετανιάχου σε συνέντευξη τύπου κατά την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ιερουσαλήμ- φωτογραφία ΑΡ

Ισραήλ: Ελπιδοφόρα νέα για φάρμακο που δοκιμάστηκε σε σοβαρά ασθενείς

Η εκστρατεία εμβολιασμού άρχισε στις 19 Δεκεμβρίου και επικεντρώθηκε στους Ισραηλινούς ηλικίας άνω των 60 ετών και σε άλλες ομάδες υψηλού κινδύνου. Το Ισραήλ έχει έκτοτε μειώσει την ηλικία εμβολιασμού στα 16 έτη, όμως οι πιο νέοι πολίτες προσέρχονται λιγότερο να εμβολιασθούν καθώς εμφανίζουν σπανιότερα επικίνδυνες επιπλοκές από τον κορωνοϊό. 

Ισραηλινοί αξιωματούχοι πιστεύουν επίσης πως μερικοί αλλάζουν γνώμη εξαιτίας φημών για εν δυνάμει μακροπρόθεσμες παρενέργειες από τα εμβόλια. 

Ο Νετανιάχου απέρριψε τις επιφυλάξεις για τα εμβόλια ως «ψευδείς ειδήσεις» και πρόσθεσε: «Είμαστε ένα έθνος εμβολιασμού. Έχουμε εμβόλια για κάθε πολίτη, για όλους ... Αν πάτε να εμβολιασθείτε, σώζετε τη ζωή σας».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top