Ισραήλ: Ελπιδοφόρα νέα για φάρμακο που δοκιμάστηκε σε σοβαρά ασθενείς

Οι 14 από τους 16 πήραν εξιτήριο και είναι καλά στην υγεία τους

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για το πρόγραμμα μαζικών εμβολιασμών στο Ισραήλ

Ενθαρρυντικά νέα έρχονται για ισραηλινό φάρμακο που δοκιμάστηκε πειραματικά σε σοβαρά ασθενείς με Covid- 19 στο Ισραήλ, αν και το δείγμα των ασθενών ήταν μικρό. Σε σύνολο 16 ασθενών που έλαβαν το φάρμακο Allocetra της Enlivex Therapeutics, μόνο δύο παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση, 28 ημέρες μετά τη θεραπεία, ενώ οι 14 από τους 16 ανάρρωσαν, με το ποσοστό θνησιμότητας να είναι στο 0%.

Κορωνοϊός: Το Ισραήλ ξεκινά τους εμβολιασμούς στους πολίτες άνω των 16 ετών

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ισραηλινή εταιρία ανοσοθεραπείας, οι 14 ασθενείς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο μέχρι το τέλος της δοκιμής και μάλιστα ήταν υγιείς. Η μέση διάρκεια νοσηλείας μετά τη λήψη του Allocetra  ήταν 5,3 ημέρες.

Σημειώνεται ότι στην αρχή της δοκιμής, οι 9 από τους ασθενείς ήταν σε σοβαρή κατάσταση και οι 7 σε κρίσιμη.

Εμβόλιο Pfizer: 92% αποτελεσματικό στο Ισραήλ

Δύο δοκιμές έδειξαν 0% ποσοστό θνησιμότητας

Η εταιρεία είχε κάνει μία προκαταρκτική δοκιμή σε πέντε ασθενείς με  Covid- 19, το περασμένο φθινόπωρο. Όλοι οι ασθενείς, που ήταν σε σοβαρή και κρίσιμη κατάσταση, πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο, με μέση παραμονή κάτω των 10 ημερών μετά τη λήψη του Allocetra.

Οι δύο δοκιμές μαζί, επομένως, είχαν ποσοστό θνησιμότητας 0% σε 21 σοβαρές έως κρίσιμες περιπτώσεις, αν και η τύχη των δύο ασθενών που εξακολουθούν να βρίσκονται στη ΜΕΘ παραμένει αβέβαιη.

To υπόγειο πάρκινγκ του νοσοκομείου Rambam στην πόλη Haifa του Ισραήλ επιστρατεύτηκε για να φιλοξενήσει κλίνες ΜΕΘ για Covid-19/ φωτογραφία ΑΡ

To υπόγειο πάρκινγκ του νοσοκομείου Rambam στην πόλη Haifa του Ισραήλ επιστρατεύτηκε για να φιλοξενήσει κλίνες ΜΕΘ για Covid-19/ φωτογραφία ΑΡ

Η πλειοψηφία των ασθενών και στις δύο δοκιμές είχαν υποκείμενα νοσήματα, όπως η παχυσαρκία και η υπέρταση, σύμφωνα με την εταιρία.

Μετά την επιτυχή δοκιμή Φάσης II, η εταιρεία θα υποβάλει τα δεδομένα για έλεγχο από τους ρυθμιστικούς φορείς μέσα στην διάρκεια του μήνα,  με την ελπίδα να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί ευρέως το φάρμακο για τη θεραπεία σοβαρών και κρίσιμων περιπτώσεων με Covid-19.

Το Allocetra αντιμετωπίζει την υπερβολική απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη φλεγμονώδη απόκριση που παρατηρείται μερικές φορές σε ασθενείς με Covid-19, που ονομάζεται «καταιγίδα κυτοκίνης». Το φαινόμενο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο ανοσοποιητικό σύστημα αλλά και στα όργανα, οδηγώντας σε ανεπάρκεια οργάνων και μερικές φορές στον θάνατο. Το συγκεκριμένο φάρμακο χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς ρύθμισης του ίδιου του σώματος για να μετριάσει την «καταιγίδα κυτοκίνης» χωρίς να παρεμποδίζει το ανοσοποιητικό σύστημα, δήλωσε η εταιρεία.

Η Enlivex Therapeutics απέδειξε για πρώτη φορά την ασφάλεια του φαρμάκου της στη θεραπεία μιας μικρής ομάδας ασθενών με σήψη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top