Κορωνοϊός: Το Ισραήλ ξεκινά τους εμβολιασμούς στους πολίτες άνω των 16 ετών

Ανησυχία για την αύξηση κρουσμάτων παρά το lockdown και τους εμβολιασμούς

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το πρόγραμμα εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού και στους πολίτες άνω των 16 ετών, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων αυξήθηκε εκ νέου, παρεμποδίζοντας την πολυαναμενόμενη ανάκαμψη.

Ισραήλ: Προμηθεύει τους Παλαιστίνιους με 5.000 δόσεις εμβολίων

Δικαίωμα εμβολιασμού είχαν μέχρι σήμερα όσοι ήταν άνω των 30 ετών, μεταξύ 16-18, με υποκείμενα νοσήματα ή εργαζόμενοι σε δουλειές υψηλού κινδύνου.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρείας Kan, το 31% των Ισραηλινών δεν είναι σίγουρο αν θα εμβολιαστεί και το 36% ανησυχεί για την ασφάλεια του εμβολίου.

Κορωνοϊός - Ισραήλ: Απίστευτες εικόνες συνωστισμού σε κηδεία ραβίνου

Ο υφυπουργός Υγείας Γιόαβ Κις δήλωσε στον ισραηλινό ραδιοφωνικό σταθμό 103 FM ότι τα παιδιά από 12 ως 16 ετών πιθανόν να αρχίσουν να εμβολιάζονται από τον Απρίλιο εν αναμονή της έγκρισης από την αρμόδια ρυθμιστική αρχή, αλλά τα κάτω των 12 «θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας ακόμη χρόνος» μέχρι να εμβολιαστούν.

Ισραήλ: Το εμβόλιο της Pfizer ίσως να ξεπερνά το 95% αποτελεσματικότητας

εμβολιασμοί Ισραήλ

Στο Ισραήλ δικαίωμα εμβολιασμού είχαν μέχρι σήμερα όσοι ήταν άνω των 30 ετών. AP Images

Αυξάνονται τα κρούσματα παρά τους εμβολιασμούς

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υπολόγιζε ότι η γρήγορη διαδικασία του προγράμματος εμβολιασμού της χώρας, σε συνδυασμό με το τρίτο εθνικό lockdown το οποίο διανύει την έκτη εβδομάδα, θα καθιστούσαν εφικτό το άνοιγμα εκ νέου της οικονομίας αυτό τον μήνα.

Ωστόσο, ο αριθμός των νέων μολύνσεων και των θανάτων αυξάνονται δραματικά, κάτι που αποδίδεται κυρίως στη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού που είναι πιο μεταδοτική.

Περίπου το 35% των εννέα εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Pfizer, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Αλλά η ημερήσια αύξηση των εμβολιασθέντων κυμάνθηκε στο 2,5% περίπου αυτή την εβδομάδα σε σχέση με 3,05% την περασμένη εβδομάδα και 3,3% πριν από δύο εβδομάδες.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top