Γονείς 20χρονου μήνυσαν τη Robinhood για την αυτοκτονία του γιου τους

Κατηγορούν την πλατφόρμα για «παραπλανητικές επικοινωνίες»

Διαμαρτυρία στη Νέα Υόρκη εναντίον της φερόμενης καταστολής των μικρών εμπόρων από τη Wall Street, κατηγορώντας τις μεγάλες εταιρείες ότι άλλαξαν τους κανόνες προς όφελος τους, μετά από μια διαδικτυακή φρενίτιδα συναλλαγών που είδαν μετοχές της προβληματικής εταιρείας GameStop- πηγή AP Hub Video

Οι γονείς ενός 20χρονου μικροεπενδυτή κατέθεσαν μήνυση στην πλατφόρμα χρηματιστηριακών συναλλαγών Robinhood, καθώς όπως υποστηρίζουν, ο γιος τους έβαλε τέλος στη ζωή του καθώς πίστεψε πως έχασε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια στην εν λόγω πλατφόρμα. Κατηγορούν δε, την πλατφόρμα για «παραπλανητικές επικοινωνίες».

Gamestop: Τι έγινε με τη μετοχή της - Γιατί όλοι μιλούν για τη Wall Street;

Ο φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, Άλεξ Κερνς, έβαλε τέλος στη ζωή του τον περασμένο Ιούνιο. Ο νεαρός από το Ιλινόις φέρεται να αντιλήφθηκε ότι είχε έναν αρνητικό λογαριασμό, ύψους 730.165 δολαρίων, στην πλατφόρμα της Robinhood και σε γράμμα που άφησε στους γονείς του πριν αυτοκτονήσει, κατηγορεί τη Robinhood ως υπεύθυνη για την πράξη του, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Οι γονείς του 20χρονου υποστηρίζουν ότι ο Άλεξ προσπάθησε να επικοινωνήσει με την υπηρεσία υποστήριξης πελατών της Robinhood, όμως έλαβε μόνο αυτοματοποιημένες απαντήσεις. 

«Αυτή η υπόθεση επικεντρώνεται στην επιθετική τακτική και τη στρατηγική της Robinhood για να προσελκύσει άπειρους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Άλεξ, οι οποίοι αναλαμβάνουν ρίσκα με στόχο ένα δελεαστικό κέρδος», δήλωσαν στη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του Άλεξ, Νταν και Ντόροθι Κέρνς.

Εκπρόσωπος της Robinhood δήλωσε στο CNBC: «Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο του Άλεξ Κερνς. Από τον Ιούνιο έχουμε βελτιώσει τις επιλογές στην πλατφόρμα μας». 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top