Kορωνοϊός: Συνδυασμός δύο εμβολίων στη μάχη κατά της Covid-19;

Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ξεκινά έρευνα

Αγώνας δρόμου στην Ευρώπη για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Όλες οι εξελίξεις στο μέτωπο των εμβολιασμών. (Ρεπορτάζ από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star στις 3/2)

Έρευνα για να ελέγξει την ανοσολογική αντίδραση που παράγεται εφόσον συνδυαστούν δύο δόσεις διαφορετικών εμβολίων- της AstraZeneca και της Pfizer -  κατά της covid-19, ανακοίνωσε ότι ξεκινά το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

AstraZeneca: Μέχρι το φθινόπωρο το εμβόλιο για τις νέες μεταλλάξεις

Στην έρευνα, που παρουσιάζεται ως η πρώτη αυτού του είδους παγκοσμίως, θα συμμετάσχουν 820 εθελοντές άνω των 50 ετών, και θα εξετάσει τον συνδυασμό των δύο εμβολίων κατά της covid-19 που χορηγούνται ήδη στη Βρετανία.

Εμβόλιο AstraZeneca: Μειώνει έως και 67% τη μετάδοση από την πρώτη δόση

Παράλληλα θα εξετάσει την αποτελεσματικότητα της προστασίας που παρέχεται από το εμβόλιο αν αλλάξει το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης. Αρχικά οι φαρμακοβιομηχανίες συνιστούσαν το διάστημα που μεσολαβεί να είναι 4 εβδομάδες, ενώ οι βρετανικές αρχές προτιμούν να φτάνει τις 12 εβδομάδες.

εμβόλιο astrazeneca

Στην έρευνα αναμένεται να προστεθούν και άλλα εμβόλια, μόλις αυτά εγκριθούν στη Βρετανία, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν περίπου τον Ιούλιο.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής ιατρός της Αγγλίας Τζόναθαν Βαν- Ταμ υπογράμμισε πως είναι επίσης πιθανό συνδυάζοντας τα εμβόλια, η ανοσολογική αντίδραση να είναι καλύτερη, με υψηλότερα ποσοστό αντισωμάτων που διαρκούν και πιο πολύ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top