ΗΠΑ: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικοί που ψέκασαν με σπρέι πιπεριού 9χρονη

Το κορίτσι είχε καταληφθεί από μανία, λέει η αστυνομία

Στο βίντεο του ΑΡ, τα πλάνα από τις κάμερες των αστυνομικών - «Θέλω τον μπαμπά μου» φώναζε το κορίτσι σχεδόν καθόλη τη διάρκεια του βίντεο, πριν του ρίξουν σπρέι πιπεριού

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν, χθες, αστυνομικοί που πέρασαν χειροπέδες και ψέκασαν με σπρέι πιπεριού ένα 9χρονο παιδί, κατά τη διάρκεια επέμβασής τους στην πόλη Ρότσεστερ (πολιτεία της Νέας Υόρκης), την Παρασκευή.

ΗΠΑ: Αστυνομικός πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά 13χρονο με αυτισμό

Την απόφαση πήρε η δήμαρχος, Λόβλι Γουόρεν, η οποία σε μήνυμά της, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δυστυχώς, η πολιτειακή νομοθεσία (της Νέας Υόρκης) και η συλλογική σύμβαση με εμποδίζουν να λάβω ταχύτερα και σοβαρότερα μέτρα».

Ο δήμος πάντως, δε διευκρίνισε πόσοι αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, μέτρο που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι να αποπερατωθεί η εσωτερική έρευνα που διενεργεί η αστυνομία του Ρότσεστερ. Πλάνα από τις κάμερες που φόραγαν αστυνομικοί, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν προχθές Κυριακή, δείχνουν ότι τουλάχιστον επτά αστυνομικοί ήταν παρόντες στο συμβάν.

Η 9χρονη με χειροπέδες μέσα στο περιπολικό - φωτογραφία από βίντεο ΑΡ

Το κορίτσι είχε καταληφθεί από μανία, λέει η αστυνομία

Σύμφωνα με τον υπαρχηγό της αστυνομίας του Ρότσεστερ, τον Αντρέ Άντερσον, το κορίτσι είχε καταληφθεί νωρίτερα από μανία, παραληρούσε, απειλούσε να σκοτώσει τη μητέρα του και να αυτοκτονήσει. Όπως καταγράφουν τα πλάνα, αστυνομικοί και αστυνομικίνες προσπαθούν να λογικέψουν το παιδί, προτού του περάσουν χειροπέδες και το αναγκάσουν να καθίσει στο πίσω κάθισμα περιπολικού.

Το κορίτσι, έκλαιγε και φώναζε. Αστυνομικοί το προειδοποίησαν ότι θα του έριχναν σπρέι πιπεριού. Όταν το έκαναν, το εξαγρίωσαν ακόμα περισσότερο.

Ο Αντρέ Άντερσον ανέφερε ότι οι αστυνομικοί δεν είχαν πρόθεση να συλλάβουν το παιδί, αλλά να το πάνε σε νοσοκομείο, όπου το διακόμισαν τελικά, προτού βγει μερικές ώρες αργότερα.

Διαδηλώσεις για το επεισόδιο με το κορίτσι

Τα πλάνα συγκλόνισαν και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, εκτός του Ρότσεστερ. Χθες, εν μέσω χιονόπτωσης και με τις θερμοκρασίες να έχουν πέσει κάτω από το μηδέν, πολλές δεκάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Ρότσεστερ για να διαδηλώσουν για το νέο επεισόδιο.

Η αστυνομία του Ρότσεστερ είχε κατηγορηθεί ξανά τον περασμένο Σεπτέμβριο, μετά τη σύλληψη του αφροαμερικανού Ντάνιελ Προυντ, στον οποίο προκάλεσαν ασφυξία μέλη της, προτού ο άνδρας πεθάνει. Η ιατροδικαστική υπηρεσία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του Ντάνιελ Προυντ ήταν ανθρωποκτονία.

Το σκάνδαλο πυροδότησε διαδηλώσεις στην πόλη και στη Νέα Υόρκη, με αίτημα να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην αστυνομία του Ρότσεστερ. Οι κινητοποιήσεις εξώθησαν τον επικεφαλής της αστυνομίας, τον αφροαμερικανό ΛαΡόν Σινγκλτέρι, να παραιτηθεί από το αξίωμά του τότε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top