Ο Τραμπ άνοιξε γραφείο και συνεχίζει το έργο της... πρώην κυβέρνησής του

Μπάιντεν: «Δε θα κριθεί ένοχος ο Τραμπ» - Στις 9 Φεβρουαρίου η δίκη του

Ο Τραμπ φτάνει στη Φλόριντα με τη σύζυγό του, Μελάνια, μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο

Νέο σχέδιο ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία Μπάιντεν και την επιστροφή του στη Φλόριντα. Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ άνοιξε γραφείο στη Φλόριντα, το οποίο θα διαχειρίζεται τις υποχρεώσεις του και θα προωθεί την πολιτική του ατζέντα.

Mar a Lago: Η έπαυλη των 128 δωματιών όπου εγκαταστάθηκε το ζεύγος Τραμπ

Πιο συγκεκριμένα, «το γραφείο θα είναι υπεύθυνο για την διαχείριση της αλληλογραφίας του Ντόναλντ Τραμπ, των δημόσιων ανακοινώσεών του, των εμφανίσεών του και των δραστηριότητων του για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ, αλλά και για τη συνέχιση της ατζέντας της πρώην κυβέρνησης μέσω ενεργειών και δημοσίων δράσεων ακτιβισμού».

Η ανακοίνωση έγινε την ίδια ημέρα κατά την οποία η Βουλή των Αντιπροσώπων παρέδωσε στην Γερουσία το κατηγορητήριο κατά του Ντόναλντ Τραμπ, που αναφέρει ότι υποκίνησε σε εξέγερση με ομιλία προς τους υποστηρικτές του πριν από τη εισβολή στο Καπιτώλιο, στις 6 Ιανουαρίου. Η δίκη του αναμένεται να ξεκινήσει στις 9 Φεβρουαρίου.

Τραμπ: Τι έγραφε το γράμμα που άφησε για τον Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ δεν παρευρέθηκε στην ορκωμοσία του νέου Αμερικανού προέδρου και έφυγε νωρίτερα για τη Φλόριντα μαζί με τη σύζυγό του, Μελάνια. Δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση από εκείνη την ημέρα που πέταξε για το εξοχικό του στο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο του Παλμ Μπιτς.

Μπάιντεν: Δε θα κριθεί ένοχος ο Τραμπ

Ο Δημοκρατικός νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε χθες ότι δεν πιστεύει ότι ο προκάτοχός του, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, θα κριθεί ένοχος στη δίκη του στην αμερικανική Γερουσία για «υποκίνηση στάσης».

Ο κ. Μπάιντεν είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN πως δεν αναμένει 17 μέλη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος να ταχθούν υπέρ της καταδίκης του Ντόναλντ Τραμπ, αναφερόμενος στον απαραίτητο αριθμό ψήφων για να υπάρξει τέτοια ετυμηγορία - με την προϋπόθεση ότι και οι 50 γερουσιαστές και γερουσιάστριες των Δημοκρατικών θα ψηφίσουν επίσης υπέρ της καταδίκης.

Η κυβέρνηση Τραμπ δεν είχε σχέδιο διανομής του εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Νωρίτερα, εννέα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων, «εισαγγελείς» στην περίσταση αυτή, επέδωσαν και τυπικά το κατηγορητήριο (article of impeachment) στη Γερουσία.

Με επισημότητα, οι «εισαγγελείς» που ορίστηκαν από τη Δημοκρατική πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι βάδισαν στους ίδιους στολισμένους με αγάλματα και πίνακες διαδρόμους που είχαν καταλάβει οπαδοί του Ντόναλντ Τραμπ στην αιματηρή έφοδό τους στο Καπιτώλιο την 6η Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top