Τζεν Ψάκι: Η Ελληνοαμερικανίδα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου

Ποια είναι η γυναίκα που εμπιστεύτηκε ο Τζο Μπάιντεν

Η Τζεν Ψάκι είναι η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου και από την πρώτη στιγμή η παρουσία της ενθουσίασε πρώτον τους δημοσιογράφους και δεύτερον τους υπόλοιπους Αμερικανούς. 

Η 42χρονη έχει ιρλανδικές, πολωνικές, αλλά και ελληνικές ρίζες. Στο ντεμπούτο της, χθες, στον Λευκό Οίκο υποσχέθηκε ότι στην επαφή με τους δημοσιογράφους θα υπάρχει ευγένεια, αλήθεια και διαφάνεια. 

Τζιλ Μπάιντεν: Ποια είναι η νέα Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ

Η Τζεν Ψάκι είπε στους δημοσιογράφους ότι τρέφει «βαθύ σεβασμό για τον ρόλο ενός ελεύθερου και ανεξάρτητου Τύπου στη δημοκρατία μας» και ότι θα προσπαθήσει «να επαναφέρει τη διαφάνεια και την αλήθεια στην κυβέρνηση για να μοιράζεται την αλήθεια, ακόμη κι όταν αυτή είναι σκληρή για να την ακούσουμε».

Ο Μπάιντεν αναλαμβάνει δράση και ακυρώνει αποφάσεις του Τραμπ

Διευκρίνισε πως προγραμματίζει να γίνονται τακτικές ενημερώσεις των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο τις καθημερινές και να καλούνται, επίσης, αξιωματούχοι του τομέα της υγείας για να εξηγούν τις προσπάθειες που γίνονται για να τεθεί υπό έλεγχο η επιδημία του νέου κορωνοϊού στη χώρα.

Ποια είναι η Τζεν Ψάκι

Γεννήθηκε την 1η Δεκεμβρίου του 1978 στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ. Ο πατέρας της Τζιμ Ψάκι, με ρίζες από την Ελλάδα, είναι συνταξιούχος εργολάβος και η μητέρα της Αϊλίν είναι ψυχοθεραπεύτρια.

ΗΠΑ: Οικογενειακό κειμήλιο η Βίβλος στην οποία ορκίστηκε ο Μπάιντεν

Είναι παντρεμένη με τον Γκρέγκορι Μάθιου Μέτσερ και έχουν δύο παιδιά 2 και 5 ετών.

Ο παππούς του πατέρας της είχε γεννηθεί στην Θεσσαλονίκη και έφτασε στις ΗΠΑ το 1904. Ήταν ένα από τα 14 παιδιά της οικογένειας.

Κάποια από τα αδέρφια πήγαν στην Αμερική ο καθένας σε διαφορετική χρονική στιγμή, όπως γινόταν άλλωστε εκείνη την εποχή. Εκεί ξεκίνησαν μια επιχείρηση, ασχολήθηκαν με τις εισαγωγές λαδιού, και άνοιξαν διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες. 

Lady Gaga - Jennifer Lopez: Οι εμφανίσεις τους στην ορκωμοσία του Μπάιντεν

Δεν ήξεραν αγγλικά, αλλά είχαν επιχειρηματικό πνεύμα. Αποταμίευσαν αρκετά χρήματα για να στείλουν πίσω στην Ελλάδα και να φέρουν τα επόμενα μέλη της οικογένειας εκεί. Στο τέλος ήρθαν και οι γονείς τους που έζησαν εδώ. 

Ο προπάππος της Τζεν Ψάκι πήγε στην ιατρική σχολή του Georgetown και την τελείωσε το 1913. Παντρεύτηκε μία νοσοκόμα ιρλανδικής προέλευσης και έκανε έξι παιδιά. Δύο αγόρια και τέσσερα κορίτσια. Ο παππούς της ήταν ο μεγαλύτερος από αυτά και ήταν επίσης γιατρός, ενώ πολέμησε και στον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τζο Μπάιντεν: Οι τραγωδίες που σημάδεψαν τη ζωή του

«Μεγαλώσαμε στην οικογένειά μας με μια έντονη ελληνικότητα από αυτά που μας δίδαξε ο παππούς μου. Εγώ πάντα αυτοπροσδιοριζόμουν ως Ελληνίδα πάρα ως Ιρλανδή. Προφανώς έχω κομμάτια από κάθε κουλτούρα, αλλά νομίζω ότι η ελληνική κληρονομιά μας προσφέρει το επιχειρηματικό πνεύμα, την ανεξαρτησία και μία αφοσίωση σε ένα συγκεκριμένο σκοπό στη ζωή μας», είχε δηλώσει η νέα εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου σε παλιότερη συνέντευξή της.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top