Τουρκία: Υπερπτήσεις πάνω από το Αιγαίο πριν τις διερευνητικές επαφές

Νέες κυρώσεις για τους S-400 προανήγγειλε ο υποψήφιος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

«Μπαρούτι» μυρίζει η ατμόσφαιρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, πέντε ημέρες πριν την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών. Το θερμόμετρο της έντασης ανεβάζει καθημερινά η Άγκυρα, προχωρώντας σε υπερπτήσεις και παραβιάσεις. Ψύχραιμη η Αθήνα «αποκρούει» κάθε προκλητικό πυροτέχνημα.  

Λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι, ένα ζεύγος Τουρκικών F-16 πέταξε στα 20.000 πόδια από το Στρογγυλό, νοτιοδυτικά των Φούρνων, και τους Ανθρωποφάγους, ενώ λίγο αργότερα ένα δεύτερο ζεύγος πέταξε στα 10.000 πόδια πάνω από τα ελληνικά νησιά. Το απόγευμα ζεύγος Τουρκικών F-16 συνέχισε τις υπερπτήσεις, αυτή τη φορά στα 25.000 πόδια από την Παναγιά και τις Οινούσσες. 

Ερντογάν: «Θα είμαστε ένα, θα είμαστε ισχυροί, θα είμαστε Τουρκία» 

Την ώρα που οι Τούρκοι προκαλούσαν στον αέρα προχωρώντας σε 35 παραβιάσεις και δύο εμπλοκές, ο Ερντογάν σε ένα ρεσιτάλ εθνικισμού, έσφιγγε τη γροθιά του και προσπαθούσε να φανατίσει τις Τουρκικές κομματικές οργανώσεις που τον παρακολουθούσαν. 

Οι «ζωές» του Ερντογάν, όμως, έχουν ήδη καεί. Ο υποψήφιος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προανήγγειλε νέες κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την αγορά των Ρωσικών S-400. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top