ΗΠΑ: Τα κοινωνικά δίκτυα αποκλείουν εξτρεμιστές από τις πλατφόρμες τους

«Οχυρώνεται» η Ουάσινγκτον για την ορκωμοσία Μπάιντεν

Αστακός η Ουάσινγκτον ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν

Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας στην Ουάσινγκτον για την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, στις 20 Ιανουαρίου.

«Μέση Ανατολή» θυμίζει η Ουάσινγκτον - Οι αλλαγές που υπόσχεται ο Μπάιντεν

Εκτός από την Εθνοφρουρά, στη μάχη έχουν ριχτεί και τα κοινωνικά δίκτυα, τα οποία έχουν αποκλείσει συγκεκριμένες ομάδες εξτρεμιστών και υποστηρικτών του Τραμπ από τις πλατφόρμες τους. Ωστόσο, η Αμερικανική κυβέρνηση προειδοποιεί ότι εξτρεμιστικές ομάδες επικοινωνούν μέσω ραδιοφωνικών συχνοτήτων (CB) για την οργάνωση επεισοδίων την ημέρα της ορκωμοσίας Μπάιντεν. 

Υπενθυμίζεται ότι ομάδες εξτρεμιστών είχαν απειλήσει για νέα εισβολή στο Καπιτώλιο, όμοια με εκείνη που άφησε πίσω τις πέντε νεκρούς και πολλούς τραυματίες στις 6 Ιανουαρίου.

«Πολλοί από εμάς θα επιστρέψουν στις 19 Ιανουαρίου 2021, μαζί με τα όπλα μας. O κόσμος δε θα ξεχάσει ποτέ αυτή τη μέρα!!!» έγραψε ένας υποστηρικτής της QAnon στο Parler, ένα δεξιόστροφο κοινωνικό μέσο πλατφόρμα που βγήκε εκτός σύνδεσης τη Δευτέρα. 

ΗΠΑ: Εντολή να φέρει οπλισμό έλαβε η Εθνοφρουρά μετά το χάος στο Καπιτώλιο

Το Facebook, το οποίο παρακολουθεί τη δραστηριότητα των συγκεκριμένων χρηστών από τότε που την απαγόρευσε από την πλατφόρμα του, αναφέρει ότι οι εκκλήσεις για βία και ο κίνδυνος βίας ήταν υψηλός στις 6 Ιανουαρίου. Ο κίνδυνος αναμένεται να κορυφωθεί στις 20 Ιανουαρίου.

 

 

 

-Το τελευταίο ψέμα Τράμπ πριν φύγει από τον Λευκό Οίκο: τα αποθέματα των εμβολίων που έχουν αγοράσει οι ΗΠΑ...απλά ΔΕΝ υπάρχουν.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top