Ιταλία: Παραιτήθηκαν δύο υπουργοί κι ένας υφυπουργός του Ρέντσι

Αβέβαιο το μέλλον της κυβέρνησης Κόντε

Ορισμένοι κάτοικοι της Ρώμης δήλωσαν πάντως, ότι η κατάρρευση της κυβέρνησης ήταν η ελάχιστη ανησυχία τους, καθώς πιστεύουν ότι δεν αντιμετωπίστηκε αποτελεσματικά την πανδημία- βίντεο Reuters

Τις παραιτήσεις δύο υπουργών του κι ενός υφυπουργού του κόμματος Ρέντσι «Ζωντανή Ιταλία» από την κυβέρνηση Κόντε, ανακοίνωσε πριν από λίγο, ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός.

Δεν είναι εύκολη απόφαση, αλλά η κρίση έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες. Δεν παίζουμε με τους θεσμούς, διότι η Δημοκρατία δεν είναι τηλεοπτικό σόου

Αναμένεται, τώρα, η επόμενη κίνηση του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, ο οποίος ή θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο ή θα παραιτηθεί μεταβαίνοντας στον προεδρικό μέγαρο, για συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Κορωνοϊός: Πιο αυστηρά μέτρα στην Ιταλία μετά την αύξηση κρουσμάτων

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του κόμματος Ζωντανή Ιταλία, αφού ανακοίνωσε ότι αποσύρει τους δύο υπουργούς του, πρόσθεσε ότι «δε θα συνεργαστεί σε καμία περίπτωση με τις δυνάμεις της αντιευρωπαϊκής και εθνικιστικής δεξιάς».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν θεωρεί ότι η χώρα θα πάει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, «διότι στο κοινοβούλιο υπάρχει η αναγκαία πλειοψηφία για να σχηματισθεί νέα κυβέρνηση». 

Ο Ρέντσι, πάντως, τόνισε ότι το κόμμα του, τις αμέσως επόμενες ώρες θα ψηφίσει, στο κοινοβούλιο, υπέρ της αποζημίωσης 600 εκατομμυρίων ευρώ στους επιχειρηματίες που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, την οποία εξήγγειλε η κυβέρνηση Κόντε.  

Τέλος, ανέφερε ότι «οι παραιτήσεις αυτές στοχεύουν στο να ξεκαθαρίσει το τοπίο και αν θέλουν να το πράξουν και οι άλλες δυνάμεις της κυβέρνησης». Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξει ακόμη περιθώριο για διάλογο, αλλά με νέο πρόγραμμα και με νέες προτεραιότητες για την κυβερνητική δράση.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top