Διάγγελμα Μπάιντεν: «Να βγει ο Τραμπ στη δημόσια τηλεόραση να βάλει τέλος!»

Τόνισε ότι η δημοκρατία της χώρας δέχεται επίθεση

Σε διάγγελμα προχώρησε την Τετάρτη ο εκλεγμένος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, μετά τα άγρια επεισόδια που εκτυλίσσονται στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Οπαδοί του Τραμπ εισέβαλαν στο Καπιτώλιο - Διεκόπη η συνεδρίαση

Σε ένα δραματικό μήνυμα, ο Μπάιντεν ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να βγει στη δημόσια τηλεόραση και να πάρει θέση. «Οι λέξεις ενός προέδρου έχουν σημασία, ανεξάρτητα από το πόσο καλός ή κακός είναι», είπε μεταξύ άλλων. 

Δήλωσε σοκαρισμένος με τις εξελίξεις, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για διαδηλωτές αλλά για εισβολείς. 

Φανερά συγκινημένος τόνισε ότι «αυτή την ώρα η δημοκρατία μας βρίσκεται κάτω από μια επίθεση άνευ προηγούμενου. «Μια επίθεση στο Καπιτώλιο, στους εκπροσώπους του έθνους και στην αστυνομία που τους προστατεύει μια επίθεση στους υπαλλήλους, στην καρδιά της δημοκρατίας μας, μια επίθεση στις βασικές αξίες της Αμερικής και οι σκηνές χάους που βλέπουμε δεν αντανακλούν τις αξίες».

«Ένας μικρός αριθμός ακραίων έχουν προκαλέσει χάος και έχουν χτυπήσει την τάξη και πρέπει να σταματήσει τώρα! Με έχετε ακούσει να λέω και προηγουμένως πως τα λόγια ενός προέδρου έχουν σημασία γι αυτό ζήτω από τον Πρόεδρο Τραμπ να βγει στην εθνική τηλεόραση για να εκπληρώσει ότι έχει ορκιστεί και να βάλει ένα τέλος», σημείωσε.

Επεισόδια στο Καπιτώλιο: Γυναίκα τραυματίστηκε από πυροβολισμό

«Είμαι σοκαρισμένος και λυπημένος για το έθνος μας. Η Αμερική έχει επιβιώσει από πολλά και θα το κάνει ξανά και η δουλειά των επιμένων τεσσάρων χρόνων πρέπει να είναι η ανάσταση της δημοκρατίας με τιμή στο θέμα δικαίου. Να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον και όχι να φτάνουμε στις σκηνές του χάους. Θα έπρεπε η μέρα που ανακηρύσσεται ο νέος πρόεδρος από τους εκλέκτορες να είναι ιερή (...) βλέπουν παιδιά τηλεόραση», δήλωσε.

«Θυμάμαι τα λόγια του Λίνκολν. "Δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί"! Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να βοηθήσουμε. Ο Θεός να ευλογεί την Αμερική και να προσέχει τα παιδιά μας», ανέφερε τέλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top