Κορωνοϊός: Οργή στη Γαλλία μετά από γιγαντιαίο ρέιβ πάρτι 2.500 ατόμων

Ούτε οι αστυνομικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να το σταματήσουν

Ένα γιγαντιαίο ρέιβ πάρτι που ξεκίνησε το βράδυ της αλλαγής του χρόνου στην περιφέρεια της πόλης Ρεν στη Γαλλία και πήραν μέρος 2.500 άτομα, έκανε άνω-κάτω τη γαλλική κυβέρνηση. 

Την Παρασκευή το βράδυ ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράρ Νταρμανέν, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η Μαρία Δεναξά.

Αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στην περιοχή δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη μεγάλη γιορτή και έγιναν στόχος επιθέσεων με μπουκάλια και πέτρες. Νεαροί προκάλεσαν ζημιές σε τρία περιπολικά ενώ έκαψαν ένα και στη συνέχεια το έβαψαν ροζ. Τελικά οι αρχές δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν την γιορτή. Ωστόσο όπως έγινε γνωστό επέβαλλαν περισσότερα από 450 πρόστιμα. 

Πρώτο κρούσμα της νοτιοαφρικάνικης μετάλλαξης του covid-19 στη Γαλλία

Το παράνομο πάρτι έλαβε τέλος τα ξημερώματα χωρίς να πραγματοποιηθεί επιχείρηση της αστυνομίας.  Η εισαγγελία της Ρεν ξεκίνησε έρευνα για «παράνομη διοργάνωση εορταστικού γεγονότος μουσικού χαρακτήρα».

Να σημειωθεί ότι σε τουλάχιστον άλλες 3 πόλεις της Γαλλίας έγιναν παράνομα πάρτι.

Γαλλία: Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

Η Γαλλία επέβαλε σήμερα απαγόρευση της κυκλοφορίας που θα ξεκινάει νωρίτερα -στις 18:00 αντί στις 20:00- σε 15 βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής κυβέρνησης.

«Πήραμε την απόφαση για 15 διαμερίσματα. Σε μια εβδομάδα θα αξιολογήσουμε τα αποτελέσματα αυτής της νωρίτερης απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε αυτά τα 15 διαμερίσματα, σχετικά με την διασπορά του ιού σε άλλα σημεία της χώρας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Covid-19: Ποια είναι η χώρα με τους περισσότερους αρνητές του εμβολίου;

«Προφανώς αν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω σε κάποιες περιοχές, θα λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις. Τα μέτρα είναι σταδιακά αυξανόμενα και φυσικά-επί της αρχής-φθάνουν μέχρι και το lockdown», πρόσθεσε.

Η Γαλλία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στη δυτική Ευρώπη και τον πέμπτο παγκοσμίως με 2.620.425 συνολικά, ενώ ο αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους 64.632.

Έχει ήδη επιβάλει δύο φορές lockdown σε εθνικό επίπεδο. Τα μέτρα αυτά χαλάρωσαν στα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά τα εστιατόρια και  τα μπαρ είναι προς το παρόν κλειστά και δεν είναι γνωστό πότε θα επαναλειτουργήσουν παρότι η 20η Ιανουαρίου ήταν αρχικά ο στόχος.

Ο Ατάλ επανέλαβε  ότι οι πολιτιστικοί χώροι δεν θα ανοίξουν ξανά στις 7 Ιανουαρίου.

Διαβάστε όλες τις Ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top