Πρώτο κρούσμα της νοτιοαφρικάνικης μετάλλαξης του covid-19 στη Γαλλία

Πριν λίγες μέρες επιβεβαιώθηκε και το πρώτο κρούσμα βρετανικής μετάλλαξης

Δείτε το ρεπορτάζ του Star από τις 26/12 σχετικά με το πρώτο κρούσμα από μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού στη Γαλλία

Πριν από λίγο, ανακοινώθηκε στη Γαλλία το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τη μετάλλαξη του ιού Covid-19 που έχει αναγνωριστεί στη Νότια Αφρική. Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες στη χώρα επιβεβαιώθηκε και το πρώτο κρούσμα από τη βρετανική μετάλλαξη.

Η μετάλλαξη αυτή, η οποία όπως εκείνη της Βρετανίας ενδέχεται να είναι πιο μεταδοτική, εντοπίστηκε χθες σε έναν άνδρα που επέστρεψε από τη Νότια Αφρική και διαμένει στο Ο Ραν (ανατολικά), κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Επιστρέφοντας από τη Νότια Αφρική, ο άνδρας, που είχε εκδηλώσει συμπτώματα Covid-19, έκανε ένα τεστ στην Ελβετία.

Covid-19: Ποια είναι η χώρα με τους περισσότερους αρνητές του εμβολίου;

Αφού το τεστ βγήκε θετικό, πραγματοποιήθηκε προσδιορισμός αλληλουχίας του ιού, που απέδειξε τη μετάλλαξη «501.V2», η οποία έχει εντοπιστεί στη Νότια Αφρική τον Οκτώβριο και ευθύνεται σε αυτήν τη χώρα για τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα.

Ο άνδρας, που έχει αποθεραπευτεί, «τέθηκε αμέσως σε απομόνωση στο σπίτι του μόλις εμφάνισε συμπτώματα» και «δεν είχε καμία επαφή υψηλού κινδύνου», διαβεβαιώνει το γαλλικό υπουργείο Υγείας.

Ένα πρώτο κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης επιβεβαιώθηκε στη Γαλλία στις 25 Δεκεμβρίου, στο Τουρ (κεντρικά), σε έναν Γάλλο που είχε φθάσει από το Λονδίνο λίγες ημέρες νωρίτερα.

Κορωνοϊός: Πρώτο κρούσμα του μεταλλαγμένου στελέχους στη Γαλλία

Για τις δύο μεταλλάξεις, οι υγειονομικές αρχές «έχουν κινητοποιηθεί με στόχο να εντοπίζουν όσο το δυνατόν νωρίτερα κάθε ασθενή που έχει μολυνθεί προκειμένου να τον απομονώνει, να απομονώνει τις επαφές του και να τους υποβάλει σε τεστ για να αποφευχθεί με αυτόν τον τρόπο η διασπορά των μεταλλάξεων του SARS-CoV-2 στη χώρα», διαβεβαίωσε το υπουργείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top