Αυτές είναι οι χώρες που υποδέχτηκαν πρώτες το 2021

Φαντασμαγορικά show με πυροτεχνήματα με ... online θεατές

Το 2020 επιτέλους φεύγει και ο πλανήτης υποδέχεται με ευχές και ελπίδες τη νέα χρονιά. Η Πρωτοχρονιά σίγουρα  είναι μουντή για όλο τον κόσμο, όμως ακόμα και έτσι χιλιάδες άνθρωποι γιόρτασαν το 2021 μέσω οθόνης, παρακολουθώντας σε ζωντανή σύνδεση το show με τα πυροτεχνήματα. Εξαίρεση η Νέα Ζηλανδία που υποδέχτηκε το νέο έτος με τους πάντες στους δρόμους, καθώς εκεί ο κορωνοϊός έχει τεθεί υπό έλεγχο.

Το 2021 έφτασε ήδη στη Νέα Ζηλανδία και το Σίδνεϊ!

Καταρράκτης πυροτεχνημάτων η γέφυρα του Σίδνεϋ όπως κάθε χρόνο, αλλά μόνο για 7 λεπτά και χωρίς λαοθάλασσα. Ελάχιστοι οι θεατές από τα γύρω εστιατόρια. Ματαιώθηκε ακόμη και το σχέδιο να επιτραπεί σε 5000 υγειονομικούς να παραστούν, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης. Στη Μελβούρνη, ήταν κάπως καλύτερα τα πράγματα, με κόσμο στους δρόμους.

Πολλοί θα ήθελαν να κάνουν αλλαγή χρόνου στη Νέα Ζηλανδία, όπου σχεδόν εξάλειψαν τον κορωνοϊό. Το αδιαχώρητο έγινε στους δρόμους γύρω από τον Πύργο Sky Tower του Όκλαντ. Το 2021, βέβαια, ανέτειλε πρώτα στα νησιωτικά κράτη Κιρμπάτι και Σαμόα στον Ειρηνικό Ωκεανό, μία ώρα νωρίτερα. 

Ιταλία: Οι Αρχές παρακολουθούν τα social media για να «σπάσουν» τα ρεβεγιόν

Κοσμοπλημμύρα και στην Ταϊβάν, που επίσης αντιμετώπισε με επιτυχία την πανδημία. Έκρηξη χαράς υπήρξε από το πλήθος, όταν το ψηλότερο κτίριο του νησιού, το Ταϊπέι 101, μετατράπηκε σε γιγάντιο πυρσό πυροτεχνημάτων. 

Με το θερμόμετρο να βουτά στους 10 βαθμούς κάτω από το μηδέν έκαναν αλλαγή χρόνου στο Πεκίνο. Μια δυτική συνήθεια, καθώς το κινεζικό νέο έτος γιορτάζεται τον Φεβρουάριο. 

Έγινε η δοκιμή της κρυστάλλινης μπάλας που κατεβαίνει στην αλλαγή του έτους στην πλατεία Τάιμς της Νέας Υόρκης. Τις φετινές συναυλίες θα τις δουν εκατομμύρια θεατές στην τηλεόραση ή online. Ελάχιστοι θα είναι παρόντες στην διάσημη πλατεία που τέτοια μέρα ασφυκτιούσε. 

«Οι καλύτερες ημέρες θα επιστρέψουν: θα είμαστε ξανά με τους φίλους μας, την οικογένειά μας, θα ξανασυναντηθούμε». Αυτό ήταν το μήνυμα ελπίδας από την βασίλισσα Ελισάβετ στη Μεγάλη Βρετανία. Μουντή, όμως, είναι η εικόνας από τα διαχωριστικά που έχουν στηθεί σε κεντρικές πλατείες του Λονδίνου για να μην μαζευτεί κόσμος την παραμονή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top