Ακάρ: «Όσο και να εξοπλίζεστε δεν έχετε την υπεροχή»

«Ράπισμα» της Ουάσιγκτον στην Άγκυρα για τους S-400

Ο Χουλουσί Ακάρ ξαναχτύπησε ! Κατηγόρησε πάλι την Ελλάδα ότι έχει στρατό σε 16 νησιά της και με θρασύ τρόπο δήλωσε ότι όσο και να εξοπλίζεται η χώρα μας, δεν μπορεί να πλήξει την Τουρκία...

«Τώρα αυτοί που κυβερνούν την Ελλάδα, ξεκίνησαν έναν αγώνα εξοπλισμών. Νομίζουν ότι κάνουν κάτι. Με 3-5 αεροσκάφη  και 3-5 πλοία δεν μπορούν να έχουν υπεροχή έναντι της Τουρκίας» δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας. 

Προκαλεί ο Ακάρ: Όσα αεροσκάφη κι αν αγοράσει η Ελλάδα, δεν αρκούν

«Ράπισμα» της Ουάσιγκτον στην Άγκυρα για τους S-400


Την ίδια στιγμή, με τη γνωστή ανατολίτικη πονηριά του, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ισχυρίστηκε ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι Ουάσιγκτον και Άγκυρα “μαγειρεύουν” τις αμερικανικές κυρώσεις για τους S-400. 

« Μετά την επιβολή κυρώσεων, οι ΗΠΑ μας πρότειναν να δημιουργήσουμε μια ομάδα εργασίας για να συζητήσουμε το θέμα των S-400, κάτι που είχαμε προτείνει εμείς. Φυσικά είμαστε υπέρ του διαλόγου και ήδη ξεκίνησαν οι συνομιλίες ανάμεσα στους εμπειρογνώμονες» επεσήμανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. 

Το "ράπισμα" από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν άργησε. Εκπρόσωπός του δήλωσε ότι οι κυρώσεις θα εφαρμοστούν πλήρως, όπως είχε ανακοινώσει ο Μάικ Πομπέο.  

Οργή Τουρκίας για τις κυρώσεις των ΗΠΑ - Ακάρ: Κλονίστηκαν οι συμμαχίες μας

" Δεν υπάρχει ομάδα εργασίας σχετικά με τις κυρώσεις, ή για την “ εξέταση” των απειλών που θέτει το σύστημα S-400 στα F-35. Υπάρχουν διαβουλεύσεις ρουτίνας σε επίπεδο εργασίας σχετικά με τον αντίκτυπο των κυρώσεων στην υφιστάμενη στρατιωτική συνεργασία" ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

O απολογισμός της Αθήνας για το 2020

Στην Αθήνα, η χρονιά τελειώνει με τον απολογισμό των όσων κατάφεραν φέτος η ελληνική διπλωματία και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας. 

«Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια και καταφέραμε μέσα από συντονισμένες δράσεις κι επωφελείς διεθνείς συμφωνίες, να «μεγαλώσουμε» την πατρίδα μας. Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία εξωτερικές απειλές κι αμφισβητήσεις» ανέφερε ο Νίκος Δένδιας ενώ ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος ανέφερε:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις κράτησαν ψηλά τη σημαία της αξιοπρέπειας και της εθνικής υπερηφάνειας δείχνοντας ότι σ’ αυτό το χώρο εξακολουθεί να υπάρχει η Ελλάδα του καθήκοντος, της τιμής και των αξιών».

«Κολλητός» του Ερντογάν απειλεί Γαλλία, Αίγυπτο και Εμιράτα

Στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, πρώην έμπιστος του Ερντογάν απειλεί θεούς και δαίμονες. Ακόμα και τη Γαλλία ! 

«Στοχεύουμε τον Χαφτάρ, την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες. Δεν θέλω να δώσω ονόματα, αλλά υπάρχουν στοιχεία ότι η Τουρκία θα τους βάλει στο παιχνίδι. Και μόλις το κάνουμε, όλη η περιοχή, μαζί και η Γαλλία, θα μετατραπεί σε ένα λουτρό αίματος» δήλωσε ο Ισμαήλ Χακί Πελίν, πρώην επικεφαλής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top