Κορωνοϊός: Κλείνει ξανά τα σύνορα η Ιαπωνία - Εντοπίστηκε η μετάλλαξη

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στο Τόκιο

Ξεκίνησε η διανομή εμβολίων των Pfizer/Biontech στις χώρες της Ευρώπης. Video Reuters

Απαγορεύει όλες τις αφίξεις ξένων υπηκόων στη χώρα από την 28η Δεκεμβρίου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου η Ιαπωνία, μετά τον εντοπισμό ενός νέου στελέχους του κορωνοϊού, στις αφίξεις από τη Βρετανία, όπως ανέφερε σήμερα η εφημερίδα «The Nikkei».

Στο μεταξύ, το πρώτο περιστατικό μόλυνσης από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού που εξαπλώθηκε στη Βρετανία, εντοπίστηκε και στη Σουηδία, σε έναν Βρετανό ταξιδιώτη, όπως ανακοίνωσε το σουηδικό υπουργείο Υγείας.

Κορωνοϊός: Όσα πρέπει να γνωρίζεται για το εμβόλιο των Pfizer/Biontech

Ρεκόρ νέων κρουσμάτων στο Τόκιο

Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στο Τόκιο ανήλθαν σε επίπεδο-ρεκόρ 949 περιστατικών το τελευταίο 24ωρο, μεταδίδουν σήμερα τοπικά μέσα ενημέρωσης, με την Ιαπωνία να οδεύει προς την εορταστική περίοδο της Πρωτοχρονιάς κατά την οποία οι Ιάπωνες συνηθίζουν να εγκαταλείπουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και να επισκέπτονται περιοχές της περιφέρειας.

Ο αριθμός των ασθενών που είναι σε σοβαρή κατάσταση έμεινε αμετάβλητος σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα, στους 81, σύμφωνα με τις αναφορές αυτές.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι παρατηρείται υποτονική κίνηση στους συγκοινωνιακούς κόμβους του Τόκιο, μία ημέρα αφού ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα, κάτω από την πίεση του αυξανόμενου ημερήσιου αριθμού των κρουσμάτων, κάλεσε τους πολίτες να μείνουν σπίτι και να αποφεύγουν τις κοινωνικές συναθροίσεις.

Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας κάλεσε τους πολίτες να παραμείνουν σπίτι κατά τη διάρκεια των γιορτών προκειμένου να περιοριστεί η διάδοση του κορωνοϊού στη χώρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top