Ιταλία: Έφτασαν τα πρώτα εμβόλια

Το πρώτο θα χορηγηθεί σε νοσηλεύτρια νοσοκομείου της Ρώμης

Ξεκίνησε η διανομή εμβολίων των Pfizer/Biontech στις χώρες της Ευρώπης. Video Reuters

Έφτασε και στην Ιταλία, στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης, η πρώτη παρτίδα 9.750 εμβολίων κατά του κορωνοϊού που προορίζεται για τους Ιταλούς γιατρούς, νοσοκόμους και ηλικιωμένους!

Κορωνοϊός: Το εμβόλιο φτάνει σε όλες τις όλες της χώρες της ΕΕ

Από σήμερα, Σάββατο, ξεκινάει η μεταφορά σε ειδικά εξοπλισμένα κέντρα των είκοσι περιφερειών της χώρας. Διαδικασία που θα πραγματοποηθεί με τη βοήθεια πέντε στρατιωτικών αεροσκαφών και διακοσίων πενήντα στρατιωτών που θα οδηγούν άλλα τόσα φορτηγά ψυγεία.

Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να παραδοθούν σχεδόν δυο εκατομμύρια φιαλύδια εμβολίου, σε όλες τις περιοχές της Ιταλίας. Άμεση προτεραιότητα, στην πρώτη αυτή φάση θα έχει το προσωπικό των νοσοκομείων, των οίκων ευγηρίας και οι ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, τους επόμενους 21 μήνες, βάσει του μέχρι τώρα προγράμματος, η Ιταλία θα μπορέσει να λάβει, συνολικά, διακόσια δυο εκατομμύρια φιάλες εμβολίου, από σειρά φαρμακευτικών εταιριών.

Το πρώτο εμβόλιο, αύριο στις 7 το πρωί, τοπική ώρα, θα χορηγηθεί στη νοσηλεύτρια Κλάουντια Αλιβερνίνι, 28 ετών, η οποία εργάζεται στο νοσοκομείο Σπαλάντσανι της Ρώμης. Από την αρχή της πανδημίας, συμβάλλει ακούραστα στην θεραπεία των ασθενών με κορονοϊό.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top