Το 2020 σε τέσσερα λεπτά - Τα γεγονότα που σημάδεψαν την ανθρωπότητα

Συγκλονιστικό βίντεο με όλα όσα έγιναν τη χρονιά που φεύγει

ανασκόπηση 2020

Λίγες ημέρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2020 οι περισσότεροι από εμάς συνηθίζουμε να κάνουμε μια ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει. Η πανδημία του κορωνοϊού που επισκίασε τη ζωή όλων μας δεν αποτελεί, όμως, το μοναδικό γεγονός που συγκλόνισε την ανθρωπότητα. 

2020 κορωνοϊός

Η πανδημία του κορωνοϊού άλλαξε τις ζωές όλων το 2020. AP Images

Ένα βίντεο που καταγράφει όλα τα γεγονότα που συντάραξαν την παγκόσμια κοινότητα κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Ένα βίντεο – ωδή για τη χρονιά που μας αφήνει. Μια χρονιά διαφορετική, που σημάδεψε τον κόσμο και μεταμόρφωσε ριζικά την καθημερινότητα των ανθρώπων σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

2020 έκρηξη Λίβανος

Η πολύνεκρη έκρηξη στον Λίβανο συντάραξε την ανθρωπότητα. AP Images. 

Από την εξάπλωση της πανδημίας που οδήγησε στον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, που άλλαξε κοινωνικά και οικονομικά τις ισορροπίες, μέχρι τις αμερικανικές εκλογές – θρίλερ, τα βίαια επεισόδια σε ΗΠΑ και Ευρώπη για την αστυνομική βία με αφορμή τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, τις αναταράξεις σε κάθε χώρα ξεχωριστά, τις μεγάλες οικολογικές καταστροφές, την πολύνεκρη έκρηξη στον Λίβανο, τον θάνατο μεγάλων προσωπικοτήτων του αθλητισμού.

2020 φωτιές ΗΠΑ

Η πύρινη λαίλαπα στις ΗΠΑ προκάλεσε τεράστια οικολογική καταστροφη. AP Images

2020 δολοφονία Τζορτζ Φλόιντ

Η δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στις ΗΠΑ από αστυνομικό προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή για την αστυνομική βία. AP Images

Το βίντεο διάρκειας σχεδόν τεσσάρων λεπτών με την ανασκόπηση της χρονιάς δημιούργησε ο Ελβετός καλλιτέχνης Cee-Roo, και έχει γίνει viral τα τελευταία 24ωρα. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top