Γαλλία: Νεκρός ο άνδρας που πυροβόλησε και σκότωσε τρεις αστυνομικούς

Ο δράστης χτυπούσε τη γυναίκα του σε κατάσταση αμόκ

αστυνομία στο Παρίσι

Ένα αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης σε απομονωμένο χωριό της Γαλλίας, όταν ένοπλος άνδρας άνοιξε πυρ σκοτώνοντας τρεις αστυνομικούς και τραυματίζοντας άλλον έναν. Νεκρός έπεσε τελικά και ο δράστης της επίθεσης.

Το συμβάν έλαβε χώρα σε ένα χωριό κοντά στο Πουί-ντε-Ντομ στην κεντρική Γαλλία. Οι αστυνομικοί βρέθηκαν στην περιοχή μετά από κλήση για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Ο 48χρονος άνδρας, σε κατάσταση αμόκ φέρεται να χτυπούσε τη γυναίκα του, η οποία είχε βρει καταφύγιο στη στέγη του σπιτιού τους. Όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον σταματήσουν εκείνος τους πυροβόλησε.

Ο ένας από τους αστυνομικούς πέθανε επί τόπου και ένας δεύτερος, που τραυματίστηκε στο πόδι, μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο. Ο 48χρονος πυροβόλησε ξανά κατά αστυνομικών, σκοτώνοντας άλλους δύο.

«Τουλάχιστον 7 μέλη της GIGN (μονάδα των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής χωροφυλακής) βρίσκονται επιτόπου. Λαμβάνονται οι μεγαλύτερες δυνατές προφυλάξεις δοθέντος του πόσο επικίνδυνος είναι ο άνθρωπος αυτός», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή προσκείμενη στην έρευνα.

Ο δράστης ήταν γνωστός στις αρχές: είχαν υπάρξει στο παρελθόν συμβάντα ενδοοικογενειακής βίας με αφορμή την επιμέλεια παιδιού του ζευγαριού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top