Ιαπωνία: Καταδικάστηκε σε θάνατο ο «δολοφόνος του Twitter»

Σκότωσε και διαμέλισε 9 ανθρώπους- Τους γνώρισε μέσω twitter

περιπολικό/ pexels

Μια πολύκροτη και μακροχρόνια δίκη έκλεισε σήμερα, Τρίτη, στην Ιαπωνία, αφού καταδικάστηκε σε θάνατο ένας 30χρονος, ο οποίος σκότωσε εννέα ανθρώπους το 2017. 

Ο 30χρονος δράστης έγινε γνωστός με την ονομασία «δολοφόνος του Twitter» αφού επικοινωνούσε με τα θύματά του μέσω της πλατφόρμας, και τα καλούσε στο σπίτι του, όπου και τα δολοφονούσε. 

Ο Τακαχίρο Σιραΐσι ομολόγησε κατά τη διάρκεια της δίκης του ότι σκότωσε και διαμέλισε εννέα ανθρώπους ηλικίας 15 ως 26 ετών, οι οκτώ εκ των οποίων ήταν γυναίκες. Οι δολοφονίες διαπράχθηκαν ανάμεσα στον Αύγουστο και τον Οκτώβριο, ενώ τα θύματα φαίνεται πως είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά και είχαν στραγγαλιστεί.

Ιαπωνία: Νέος πρωθυπουργός ο Γιοσιχίντε Σούγκα

Οι συνήγοροι του 30χρονου δολοφόνου, είχαν εισηγηθεί την επιβολή ποινής κάθειρξης.  Eπιχειρηματολόγησαν πως τα θύματα είχαν δώσει τη συγκατάθεσή τους για να πεθάνουν, καθώς είχαν όλα εκφράσει αυτοκτονικές τάσεις μέσω του Twitter. H δικαιολογία αυτή απορρίφθηκε από το δικαστήριο του Τόκιο: «Κανένα από τα 9 θύματα δεν είχε συναινέσει να πεθάνει, ούτε εμμέσως», σύμφωνα με τις δηλώσεις του δικαστή Ναοκούνι Γιάνο ο οποίος προήδρευσε της δίκης.

Φαίνεται πως ο κατηγορούμενος προσέγγισε τους 9 άτυχους ανθρώπους μέσω Twitter, λέγοντάς τους πως θα τους βοηθήσει να δώσουν τέλος στη ζωή τους  και ότι θα πεθάνει δίπλα τους. Αφού τους σκότωσε, τους διαμέλισε και τους αποθήκευσε σε καταψύκτες στο διαμέρισμά του, όπου και ανακαλύφθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 2017. 

Συνελήφθη ξανά η serial killer νοσοκόμα για τη δολοφονία οκτώ μωρών

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα το Twitter Ιαπωνίας δεν είχε τη δυνατότητα να σχολιάσει τη συγκεκριμένη υπόθεση. Η τελευταία εκτέλεση σε θανατοποινίτη στην Ιαπωνία πραγματοποιήθηκε πριν ένα χρόνο, όπου εκτελέστηκε άλλος ένας άνθρωπος που είχε σκοτώσει 4 άτομα το 2003.

Ο δικαστής υπογράμμισε ότι η ψυχική κατάσταση του  Τακαχίρο Σιραΐσι επιτρέπει να καταδικαστεί εις θάνατο για τους φόνους αυτούς, σημειώνοντας ότι οι πράξεις αυτές είναι «εξαιρετικά σοβαρές» και ότι «συνεθλίβη η αξιοπρέπεια» των θυμάτων.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top