Τα 10 εξυπνότερα ζώα του πλανήτη

Κάποια δε θα το περιμένατε να βρίσκονται στη λίστα

Τα πιο έξυπνα ζώα

Ορισμένα ζώα μας εκπλήσσουν πολλές φορές με τη νοημοσύνη τους και μας εντυπωσιάζουν με τις πράξεις τους, που δείχνουν την ευφυΐα τους.  

Ας δούμε 10 απο τα ευφυέστερα ζώα του πλανήτη μας

1. Οι Χιμπατζήδες

 Ίσως η πιο εκπληκτική ικανότητα αυτών των πλασμάτων είναι η δυνατότητα που έχουν να γνωστοποιούν τις δικές τους ιδέες.

Είναι πολύ κοντά, τόσο σωματικά, όσο και πνευματικά με τους ανθρώπους.  Ίσως η πιο εκπληκτική ικανότητα αυτών των πλασμάτων είναι η δυνατότητα που έχουν να επικοινωνούν τις σκέψεις τους. Δεν βγήκε τυχαία η θεωρία πως ο άνθρωπος προήλθε από τους χιμπατζήδες. 

2. Τα Δελφίνια 

το μέγεθος του εγκεφάλου τους είναι τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερο σε αναλογία με το μέγεθος του σώματός τους.  

Είναι πανέμορφα πλάσματα και πολύ αγαπημένα ζώα. Είναι πολύ φιλικά με τους ανθρώπους αλλά και πανέξυπνα. Πρόσφατες εγγραφές μαγνητικού συντονισμού έχουν δείξει ότι το μέγεθος του εγκεφάλου τους είναι τέσσερις έως πέντε φορές μεγαλύτερο σε αναλογία με το μέγεθος του σώματός τους.  

3. Τα Ποντίκια

τα καφέ ποντίκια έχουν επίγνωση της δικής τους διαδικασίας σκέψης, που μέχρι τότε θεωρούνταν αποκλειστικά ανθρώπινο χαρακτηριστικό.

Πρόσφατη έρευνα καταδεικνύει ότι τα καφέ ποντίκια έχουν επίγνωση της  διαδικασίας σκέψης τους , που μέχρι τότε θεωρούνταν αποκλειστικά ανθρώπινο χαρακτηριστικό.

 

4. Τα Περιστέρια

Τα περιστέρια Μπορούν να αναγνωρίσουν εκατοντάδες εικόνων αλλά και τον εαυτό τους στον καθρέφτη, ενώ έχουν την ικανότητα να βρίσκουν μικρές διαφορές μεταξύ δύο αντικειμένων.  

Θεωρείται ότι τα περιστέρια εξημερώθηκαν 3.000 χρόνια πριν. Πολλά επιστημονικά πειράματα έχουν δείξει ότι τα περιστέρια χρησιμοποιούν την εμπειρία τους και είναι άριστοι μαθητές. Μπορούν να αναγνωρίσουν εκατοντάδες εικόνες, αλλά και τον εαυτό τους στον καθρέφτη, ενώ έχουν την ικανότητα να βρίσκουν μικρές διαφορές μεταξύ δύο αντικειμένων.  

5. Οι Σκίουροι

Οι έχουν την ικανότητα να ξεγελούν ακόμα και τους ανθρώπους.

Έχουν πολύ καλή μνήμη και είναι πανέξυπνα ζώα. Έχουν την ικανότητα να ξεγελούν ακόμα και τους ανθρώπους.  

6. Τα Γουρούνια

έρευνες δείχνουν πως τα γουρούνια είναι  πιο έξυπνα και από τα σκυλιά. Η νοημοσύνη τους είναι παρόμοια με αυτήν ενός τρίχρονου παιδιού.

Κανείς δεν θα πίστευε πως τα γουρούνια  θα ήταν έξυπνα ζώα. Κι όμως έρευνες δείχνουν πως είναι  πιο έξυπνα και από τα σκυλιά. Η νοημοσύνη τους είναι παρόμοια με αυτήν ενός τρίχρονου παιδιού.  

 

7. Τα Κοράκια 

Tα κοράκια ρίχνουν ξηρούς καρπούς στους δρόμους περιμένοντας υπομονετικά να περάσει ένα αυτοκίνητο που θα σπάσει το κέλυφος! 

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα κοράκια μπορούν να λύσουν απίστευτους γρίφους για να φτάσουν στην τροφή τους, ενώ ρίχνουν ξηρούς καρπούς στους δρόμους περιμένοντας υπομονετικά να περάσει ένα αυτοκίνητο που θα σπάσει το κέλυφος! 

8. Οι Ελέφαντες

Ο ελέφαντας  είναι γνωστός για την ικανότητά του να χρησιμοποιεί διάφορα εργαλεία στη φύση, ενώ καλός μαθητής σε αιχμαλωσία καθώς αντιλαμβάνεται επαναλαμβανόμενες κινήσεις.  

Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Αφρική περίπου 23 εκατομμύρια χρόνια πριν. Είναι γνωστοί για την ικανότητά τους να χρησιμοποιούν διάφορα εργαλεία στη φύση, είναι καλοί μαθητές σε αιχμαλωσία καθώς αντιλαμβάνονται επαναλαμβανόμενες κινήσεις.  

9. Οι Ουρακοτάγκοι

Ο Ουρακοτάνγκοςμπορεί να επικοινωνήσει  με τους ανθρώπους με τη χρήση γραμμάτων και συμβόλων κάνοντας απλές προτάσεις .

Άλλο ένα έξυπνο ζώο αφού μπορεί να επικοινωνήσει  με τους ανθρώπους με τη χρήση γραμμάτων και συμβόλων κάνοντας απλές προτάσεις .

10. Τα χταπόδια

Τα χταπόδια είναι εξαιρετικοί κυνηγοί ενώ διαθέτουν μια καταπληκτική βραχυπρόθεσμη μνήμη. Επιπλέον μπορεί να αλλάξει το χρώμα του σώματός τους για να ταιριάζει με αυτό του βυθού.

Είναι από τα πιο έξυπνα θαλάσσια είδη. Είναι εξαιρετικοί κυνηγοί ενώ διαθέτουν μια καταπληκτική βραχυπρόθεσμη μνήμη. Επιπλέον μπορούν να αλλάξουν το χρώμα του σώματός τους για να ταιριάζει με αυτό του βυθού.

Δέκα πράγματα που πιθανόν να μην ήξερες μέχρι σήμερα - ΜΕΡΟΣ Β

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top