Στόλτενμπεργκ: «Η Τουρκία έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση του ISIS»

To NAΤΟ ανησυχεί για τις ενέργειές της αλλά θεωρεί σημαντικό τον ρόλο της

«Γιατί οι Τούρκοι είναι τόσο καλοί φίλοι του ΝΑΤΟ;»- ρεπορτάζ κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star 4/9/20

Πολλά κράτη μέλη του  ΝΑΤΟ ανησυχούν για τις πράξεις της Τουρκίας, αλλά η χώρα συνεχίζει και αποτελεί σημαντικό εταίρο της συμμαχίας, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, απευθυνόμενος σε διαδικτυακή εκδήλωση του POLITICO.

Το ΝΑΤΟ ανησυχεί για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε ότι η Τουρκία είναι σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ. «Ξέρω ότι υπάρχουν ανησυχίες για διαφορετικά θέματα από κάποιες χώρες και εγώ έχω εκφράσει τις ανησυχίες μου για τους S400, για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Συρία. Και τις εξέφρασα και στην Άγκυρα, όταν την επισκέφθηκα» είπε και πρόσθεσε:

«Όμως η Τουρκία είναι σημαντική. Συνορεύει με τη Συρία και έχει συμβάλει στην αντιμετώπιση του ISIS, των τζιχαντιστών. Επίσης, φιλοξενεί 4 εκατομμύρια πρόσφυγες, το μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων παγκοσμίως» διευκρίνισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

Γενς Στόλτενμπεργκ: Ο καλύτερος φίλος των Τούρκων

Κατέληξε λέγοντας ότι πρέπει να βρεθεί μια ισορροπία μεταξύ των ανησυχιών, αλλά και του να παραμείνουμε μαζί. «Αυτό προσπαθώ να κάνω, να δώσω μια θετική προσέγγιση, όπως έκανα στην Ανατολική Μεσόγειο με τον μηχανισμό αποκλιμάκωσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που κατάφερε να ακυρώσει ναυτικές ασκήσεις και να περιορίσει τον κίνδυνο περιστατικών και ατυχημάτων. Η διαμεσολάβηση του ΝΑΤΟ δε λύνει το πρόβλημα, αλλά βοηθά στο άνοιγμα του δρόμου για τις πολιτικές διαπραγματεύσεις».

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top