Γενς Στόλτενμπεργκ: Ο καλύτερος φίλος των Τούρκων

Γιατί οι Τούρκοι είναι τόσο καλοί φίλοι του ΝΑΤΟ;

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ έχει εκφράσει επανειλημμένα την συμπάθεια του στην Τουρκία με προκλητικές δηλώσεις. Αποκορύφωμα το τελευταίο tweet για διάλογο Ελλάδας - Τουρκίας που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

NATO: Αθήνα και Άγκυρα συμφώνησαν σε διάλογο ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, ο άνθρωπος που εκπροσωπεί τη δύναμη αυτή, νίπτει τας χείρας του σαν σύγχρονος Πόντιος Πιλάτος και παίρνει το μέρος της Τουρκίας. 

Όπως πριν λίγους μήνες που οι υπερπτήσεις και οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου ήταν στο κόκκινο.
«H Toυρκία είναι ένας σημαντικός και πολύτιμος σύμμαχος που συνεισφέρει στην κοινή μας ασφάλεια με πολλούς τρόπους».

Διόρθωση Στόλτενμπεργκ: Δεν υπάρχει συμφωνία- Τεχνικές συζητήσεις ξεκίνησαν

Ο Στόλτενμπεργκ ήταν απών, λένε στρατιωτικοί αναλυτές, ακόμα και όταν το Oruc Reis επιχείρησε να πραγματοποιήσει έρευνες στην ελληνική υφαλοκρυπίδα. Ήταν ο άνθρωπος... για να θυμόμαστε που όταν οι Τούρκοι δεν μπορούσαν πλέον να εκμεταλλευτούν ανήμπορους μετανάστες και να τους στείλουν παράνομα στη Λέσβο, στήριξε ανοιχτά την Τουρκία.  

«Κανένας άλλος Σύμμαχος δεν υπέφερε περισσότερο από τρομοκρατικές επιθέσεις. Και κανένας άλλος Σύμμαχος δε φιλοξενεί περισσότερους πρόσφυγες» είχε πει.

Γιατί όμως οι Τούρκοι είναι τόσο καλοί φίλοι του ΝΑΤΟ;

-Η Τουρκία σπαταλά για εξοπλιστικές δαπάνες 19,4 δις ευρώ. 
-Ο τουρκικός στόλος είναι παρών στη Σομαλία. 
-Στρατεύματα των Τούρκων βρίσκονται στην Καμπούλ αλλά και στο Κόσοβο ως δύναμη του ΝΑΤΟ. Συνολικά η Τουρκία επιχειρεί σε 14 σημεία του πλανήτη με επαγγελματικό στρατό. Γι’ αυτό λοιπόν γίνονται δηλώσεις, όπως αυτή που ακολουθεί: «Εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας με την Τουρκία».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top