Κορωνοϊός: Σε καθεστώς lockdown η Τουρκία - Τα νέα μέτρα

«Σαρώνει» το δεύτερο κύμα τη χώρα

Νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Τουρκία το απόγευμα της Δευτέρας, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση κυκλοφορίας τις καθημερινές και καθολικά lockdown τα Σαββατοκύριακα.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες δε θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι τους το διάστημα μεταξύ 9 το βράδυ και 5 το πρωί τις καθημερινές και ολόκληρο το Σαββατοκύριακο από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής έως τις 5 το πρωί της Δευτέρας, εξήγησε ο Ερντογάν. 

«Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις μετακινήσεις των πολιτών», επισήμανε ο πρόεδρος της Τουρκίας στην ομιλία του. 

Ορισμένοι τομείς, όπως οι αλυσίδες εφοδιασμού και παραγωγής, θα εξαιρούνται από τα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από αύριο Τρίτη, συμπλήρωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Lockdown Τουρκία

Στιγμιότυπο από τημ καθημερινότητα των πολιτών στην Τουρκία εν μέσω lockdown. AP Images

«Σαρώνει» το δεύτερο κύμα τη χώρα

Ο απολογισμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στην Τουρκία έφθασε σε νέο υψηλό ρεκόρ για όγδοη συναπτή ημέρα σήμερα με 188 θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. 

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ασυμπτωματικών, για το τελευταίο 24ωρο ανήλθε επίσης σε επίπεδα ρεκόρ, με 31.219 μολύνσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και τέσσερις μήνες, η Τουρκία ανακοίνωνε μονάχα τα κρούσματα που είχαν εκδηλώσει συμπτώματα, ωστόσο από την περασμένη Τετάρτη ανακοινώνει όλες τις μολύνσεις. 

Το σύνολο των νεκρών από την αρχή της πανδημίας τον Μάρτιο ανέρχεται σε 13.746. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top