Κορωνοϊός: Πάνω από 1 εκ. οι νεκροί παγκοσμίως

Καλπάζει η πανδημία σε πολλές χώρες του κόσμου

Η πανδημία του νέου κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 1.381.915 ανθρώπους παγκοσμίως, από τότε που το γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ανακοίνωσε την εμφάνιση της, σύμφωνα με τον απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Σε μερικές χώρες του κόσμου τα στοιχεία του απολογισμού της πανδημίας είναι ανησυχητική. Διαβάστε παρακάτω τα επίσημα στοιχεία των χωρών στις οποίες ο κορωνοϊός καλπάζει.

Γερμανία 

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 11.169 τις προηγούμενες 24 ώρες φθάνοντας τα 1.053.869, σύμφωνα με σημερινά δεδομένα, που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Κορωνοϊός: Σε επαγρύπνιση όλη η Ευρώπη ενόψει Χριστουγέννων

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 125 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας του COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει ως εδώ τους 16.248 νεκρούς στη χώρα, κατά την ίδια πηγή.

Βραζιλία

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε, χθες Κυριακή, ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 24.468 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 272 άνθρωποι υπέκυψαν εξαιτίας του COVID-19.


Κίνα - Κορωνοϊός: Εντόπισαν τον ιο σε μοσχαρίσιο κρέας από τη Βραζιλία

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 172.833 νεκρούς επί συνόλου και τις 6.314.740 μολύνσεις, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στον κόσμο.

Αργεντινή

Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε, χθες Κυριακή, ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 5.432 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ 151 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας του COVID-19.

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη λατινοαμερικάνικη χώρα ανέρχεται, ως αυτό το στάδιο, σε 38.473 νεκρούς επί συνόλου και τις 1.418.807 μολύνσεις.

Κορωνοϊός: Η Βρετανία εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer την επόμενη εβδομάδα

Τα περισσότερα από τα νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην επαρχία Σάντα Φε (1.004), ενώ την ακολούθησε η επαρχία Μπουένος Άιρες (868). Στην πρωτεύουσα της χώρας επιβεβαιώθηκαν 217 νέες μολύνσεις.

Η κυβέρνηση χαλάρωσε την Παρασκευή τα περιοριστικά μέτρα σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση δύο πόλεις στον νότο. Ωστόσο ο πρόεδρος της χώρας Αλμπέρτο Φερνάντες προειδοποίησε τους συμπατριώτες του ότι «δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμη» την υγειονομική κρίση.

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 6.388 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 196 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας του COVID-19.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα των σχεδόν 129 εκατ. κατοίκων ανέρχεται ως αυτό το στάδιο, σε 105.655 νεκρούς επί συνόλου και τις 1.107.071 μολύνσεις.

ΗΠΑ: Γιατρός αναπαριστά τις τελευταίες στιγμές ενός ασθενή με κορωνοϊό

Πρόκειται για τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Μεξικανοί υγειονομικοί αξιωματούχοι έχουν τονίσει πως οι αριθμοί τόσο των θανάτων, όσο και των κρουσμάτων πιθανόν είναι πολύ υψηλότεροι στην πραγματικότητα, καθώς πολλοί ασθενείς δεν εισάγονται σε δομές υγείας, ενώ γίνονται συγκριτικά λίγα τεστ.

Κολομβία

Το υπουργείο Υγείας της Κολομβίας ανακοίνωσε, χθες Κυριακή, ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 8.763 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 183 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας του COVID-19.

Covid-19: Μέσα στον Δεκέμβρη θα εξεταστεί η έγκριση του εμβολίου της Pfizer

Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 36.584 νεκρούς επί συνόλου και τις 1.308.736 μολύνσεις από τον Μάρτιο, κατά τα επίσημα δεδομένα.

Ισημερινός

Αύξηση των κρουσμάτων του SARS-CoV-2 καταγράφηκε σε όλες - και τις 24 - επαρχίες του Ισημερινού, με τον αριθμό των μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τις 1.208 μέσα σε μια ημέρα και τις 192.117 συνολικά, ανακοίνωσε, χθες Κυριακή, το υπουργείο Υγείας του κράτους των Άνδεων.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 51 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας του COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 8.989 νεκρούς, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Το υπουργείο Υγείας σημείωσε ότι η επαρχία Πιτσίντσα, το επίκεντρο της πανδημίας το τρέχον διάστημα, όπου υπάγεται διοικητικά η πρωτεύουσα Κίτο, έχει καταγράψει το 36,2% των μολύνσεων στον Ισημερινό (69.513 περιπτώσεις) και 1.949 θανάτους.

Ο Ισημερινός, όπου τα περιοριστικά μέτρα άρχισαν να αίρονται τον Ιούνιο για να αναζωογονηθεί η οικονομία, έπειτα από τρεις μήνες υποχρεωτικής καραντίνας, αναμένει να έχει στη διάθεσή του μια πρώτη παρτίδα 50.000 εμβολίων εναντίον του νέου κορωνοϊού μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Αγγλία: Έφερε αποτελέσματα το εθνικό lockdown - 30% πτώση στα κρούσματα

Η κυβέρνηση της χώρας έχει αναγγείλει πως θα αγοράσει 18 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων, προκειμένου να ανοσοποιηθεί το 65% του πληθυσμού, ή περίπου 9 εκατ. πολίτες.

Ινδία

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα, ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 38.772 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 9,43 εκατομμύρια.

Πρόκειται για τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων από τον νέο κορωνοϊό στον πλανήτη, πίσω μόνο από αυτόν στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, τα κρούσματα μειώνονται τις τελευταίες εβδομάδες: παρέμειναν κάτω από το όριο των 50.000 για 23η συνεχόμενη ημέρα στη γιγαντιαία χώρα της Ασίας. Η εξάπλωση του ιού είχε κορυφωθεί τον Σεπτέμβριο.

Ακόμη 443 ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας του COVID-19 το προηγούμενο 24ωρο, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στον κόσμο να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 137.139 νεκρούς.

Τραγωδία στην Ινδία: Φωτιά σε ΜΕΘ για κορωνοϊό - Τουλάχιστον 5 οι νεκροί

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top