Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος: Παραφροσύνη να ξανανοίξουμε τα Χριστούγεννα

Τι είπε ο πρόεδρος Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι σε συνέντευξη του

Με επικριτικό τρόπο απαντά, ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι, σε όλους εκείνους που συμφώνησαν στη χαλάρωση των μέτρων για την πανδημία στη Γερμανία, εν όψει των Χριστουγέννων. Σηκώνει το δάκτυλο σε όλους τους απερίσκεπτους και τονίζει πως παρά τον επικείμενο εμβολιασμό οι συνέπειες από τον κορωνοϊό θα διαρκέσουν για πάρα πολύ καιρό ακόμα.

Γερμανία: Παράταση του μερικού lockdown μέχρι αρχές Ιανουαρίου

Φόβοι πως θα αυξηθούν οι θάνατοι μετά τις γιορτές

«Από ιατρική και επιδημιολογική σκοπιά, είναι παραφροσύνη να ξανανοίξουμε τα Χριστούγεννα. Ο ιός δεν γνωρίζει Χριστούγεννα ή Ραμαζάνι. Ψάχνει τα θύματά του κάθε μέρα και όπου τα βρει. Αντιλαμβάνομαι ότι οι άνθρωποι χρειάζονται τις κοινωνικές επαφές τα Χριστούγεννα. Θα πρέπει εδώ να βρεθεί μια ξεκάθαρη ισορροπία», δήλωσε ο Μοντγκόμερι σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό SWR.

Ωστόσο, σύμφωνα με εκτιμήσεις του οι θάνατοι θα αυξηθούν ξανά δύο με τρεις εβδομάδες μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, καθώς όπως λέει « Τα Χριστούγεννα θα μεταβληθούν σε γιορτή με κίνδυνο θανάτου για μερικούς ανθρώπους. Ωστόσο, μπορεί κανείς να αποδεχτεί τον ενδεχόμενο κίνδυνο εάν οι πολίτες τηρήσουν τους κανόνες απόστασης από μόνοι τους».

 «Θαυμάσια πηγή μόλυνσης» η παραμονή Πρωτοχρονιάς

«Επειδή καταναλώνεται πολύ αλκοόλ και αγκαλιάζει ο ένας τον άλλον την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Αυτές είναι θαυμάσιες πηγές μόλυνσης. Ο ιός θα χαρεί πολύ και θα πανηγυρίζει», πρόσθεσε ο ίδιος στο SWR.

«Ελπίζω ότι οι πολίτες έχουν μάθει πλέον και δεν θα διοργανώσουν πολυπληθείς εκδηλώσεις υπερμετάδοσης. Η χαλάρωση των μέτρων δεν είναι μια εν λευκώ άδεια για εορτασμούς».

Γερμανία: Εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός τον Δεκέμβριο

Εμβολιασμοί

Όπως ο ίδιος είπε, με τους εμβολιασμούς μερικά πράγματα θα χαλαρώσουν ενώ κάποια άλλα θα γίνουν καλύτερα. Ενώ θα χρειαστούν, σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα έως τρία χρόνια έως ότου εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός. 

«Οι εμβολιασμοί θα μας βοηθήσουν πολύ και θα υπάρξει πρόοδος, αλλά δεν είναι η αυτόματη λύση για όλα. Αντιθέτως, θα πρέπει να ζήσουμε με τον ιό και τις συνέπειές του για μεγάλο χρονικό διάστημα», δήλωσε ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου Φρανκ Ούλριχ Μοντγκόμερι στο RND (Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top