Γερμανία: Εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός τον Δεκέμβριο

Τι υποστήριξαν οι ομοσπονδιακοί υπουργοί Οικονομικών και Υγείας

Επίσκεψη του  Γερμανού υπουργού Υγείας, Γενς Σπαν, στα εργαστήρια όπου γίνονται οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο- βίντεο Reuters

Τον Δεκέμβριο εκτιμούν ότι θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό στη Γερμανία, ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σολτς, και ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν.

Κορωνοϊός: Μπαίνει σε φάση μαζικών δοκιμών το εμβόλιο της CureVac

«Έχουμε κάνει τις απαραίτητες προετοιμασίες για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός τον Δεκέμβριο. Πιστεύω ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει γρηγορότερα από ό,τι πιστεύαμε πριν από λίγο καιρό», δήλωσε ο Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Bild». Ο αντικαγκελάριος συνέχισε ότι θα προχωρήσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και διαβεβαίωσε ότι το εμβόλιο που αναπτύχθηκε στη Γερμανία, όπως επίσης και τα άλλα εμβόλια που αναπτύσσονται, θα πρέπει να είναι διαθέσιμα σε επαρκείς ποσότητες για ολόκληρο τον κόσμο, όπως και στη Γερμανία.

Γερμανός Υπουργός Υγείας: Νοσηλευτές θετικοί στον κορωνοϊό θα εργάζονται

«Η κρίση θα μας κοστίσει πάνω από 300 δισεκατομμύρια ευρώ σε εθνικό χρέος για τα έτη 2020/21. Μπορούμε (όμως) να το αντέξουμε διότι κάναμε συνετή διαχείριση στο παρελθόν», τόνισε.

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς

O υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς - φωτογραφία ΑΡ

Και ο ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν εκτιμά ότι οι πρώτοι πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. «Υπάρχει λόγος να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει έγκριση για ένα εμβόλιο στην Ευρώπη φέτος. Και τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε αμέσως με τους εμβολιασμούς», είπε σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland/RND).

«Ζήτησα από τα ομοσπονδιακά κρατίδια να είναι έτοιμα τα κέντρα εμβολιασμού για χρήση μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου. Προτιμώ να υπάρχει ένα έτοιμο κέντρο εμβολιασμού το οποίο να βρίσκεται εκτός λειτουργίας για μερικές ημέρες, παρά να ένα εγκεκριμένο εμβόλιο που δεν θα χρησιμοποιηθεί αμέσως», πρόσθεσε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.

O υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν

O υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Γενς Σπαν - φωτογραφία ΑΡ

Ο Σπαν εξέφρασε επίσης την αισιοδοξία ότι «δε θα χρειαστεί να φτάσουμε μέχρι το τέλος του 2021 ώστε να έχουν εμβολιαστεί όλες οι ομάδες πληθυσμού. Πολλά από τα πιθανά εμβόλια δεν απαιτούν βαθιά ψύξη και θα μπορούσαν να δοθούν στα κανονικά ιατρεία. Και μετά θα προχωρήσομε γρήγορα: Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε χρόνο εμβολιάζονται κατά της γρίπης σε λίγες εβδομάδες μέχρι και 20 εκατομμύρια άνθρωποι», τόνισε.

Ο χριστιανοδημοκράτης υπουργός πρότεινε επίσης για τον περιορισμό των μολύνσεων των μαθητών από τον κορωνοϊό και προκειμένου να αποφευχθεί το κλείσιμο ολόκληρων σχολείων «να τεθεί αμέσως σε καραντίνα ολόκληρη η συγκεκριμένη τάξη εάν υπάρξει κρούσμα. Μετά από (τυχόν ) αρνητικά τεστ, οι μαθητές θα μπορούν να επιστρέψουν την πέμπτη ημέρα στο σχολείο»

Όσον αφορά στην τρέχουσα κατάσταση, είπε: «Μετά την άνοιξη, καταφέραμε για δεύτερη φορά να σπάσουμε το κύμα λοιμώξεων. Δεν υπάρχει πλέον εκθετική ανάπτυξη του κορωνοϊού. Έχουμε σταθερό έδαφος κάτω από τα πόδια μας, αλλά δεν έχουμε ξεπεράσει την κρίση, γεγονός που θα εξαρτηθεί από το αν οι αριθμοί των κρουσμάτων θα μειωθούν τις επόμενες ημέρες».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top