Ερντογάν: Οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να διεκδικήσουν τις περιουσίες τους

Επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα χθες Κυριακή

Η επίσκεψη Ερντογάν στα Βαρώσια - βίντεο από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star Σαββατοκύριακου

Τις περιουσίες τους στα κατεχόμενα μπορούν να διεκδικήσουν οι Ελληνοκύπριοι «γείτονες μας» μέσω της Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας, διαμήνυσε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στα Βαρώσια. «Αφού γίνει αυτό, το θέμα εδώ θα λυθεί» είπε.

Ερντογάν από Βαρώσι: «Υπάρχει μόνο ένα θύμα στην Κύπρο, οι Τουρκοκύπριοι»

«Αφού είδα την κλειστή περιοχή του Βαρωσίου, είναι να προβληματίζεται κανείς γιατί ως βορράς και ως νότος, αυτά τα μέρη με όλη αυτή την ομορφιά κρατήθηκαν μακριά από τον κόσμο», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Προκλητική η Τουρκία - Μπήκαν μηχανήματα στην Αμμόχωστο

H επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στα κατεχόμενα ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής, αφού προηγουμένως είχε δηλώσει ότι «είπαμε να κάνουμε ένα βήμα, να διανύσουμε μια απόσταση, γιατί η διεθνής κοινότητα ποτέ δεν έλαβε υπόψιν στον δίκαιο διαμοιρασμό το ψευδοκράτος». 

Ο Πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε επίσης ότι μετά το δημοψήφισμα του 2004 και παρά τις προειδοποιήσεις, η ΕΕ έκανε μέλη της τη «νότια Κύπρο» -όπως τη χαρακτήρισε- και άφησε τη «βόρεια Κύπρο» στην απομόνωση.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος κυμάνθηκαν οι δηλώσεις και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ από το Βαρώσι, ο οποίος επίσης έκανε λόγο για διευθέτηση των περιουσιών μέσω της Επιτροπής Ακίνητης περιουσίας.  Η επίσκεψη Ερντογάν ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στο νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top