Ερντογάν από Βαρώσι: «Υπάρχει μόνο ένα θύμα στην Κύπρο, οι Τουρκοκύπριοι»

Στα κατεχόμενα της Κύπρου ο Τούρκος πρόεδρος

Κάτω από καταρρακτώδη βροχόπτωση έφτασε στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα της Κυριακής. Ο Τούρκος Πρόεδρος συνοδευόταν από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ και Τούρκους αξιωματούχους. 

Κύπρος: Στην κατεχόμενη Λευκωσία και Αμμόχωστο ο Ερντογάν

Ο ίδιος ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν «πρώτα να δούμε τη θέα και μετά να τα πούμε». Προηγήθηκε τελετή στο μνημείο Φαζίλ Κιουτσούκ, αλλά και παρέλαση η οποία ολοκληρώθηκε με πτήσεις τουρκικών F-16 που σχημάτισαν την Ημισέλινο. 

φιέστα Ερντογάν στα κατεχόμενα

Ο Ερντογάν στα κατεχόμενα της Κύπρου. AP Images

«Υπάρχει μόνο ένα θύμα στην Κύπρο, οι Τουρκοκύπριοι»

Ερντογάν Βαρώσι

Ο Ερντογάν στο Βαρώσι. Video Reuters

«Υπάρχει μόνο ένα θύμα στην Κύπρο, οι Τουρκοκύπριοι, τα δικαιώματα των οποίων αγνοούνται εδώ και χρόνια» υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδροw.

«Ως χώρα εγγυητής, εμείς και η 'ΤΔΒΚ' δεν ανεχόμαστε, πλέον, διπλωματικά παιχνίδια. Δε μπαίνουμε σε καμία εξίσωση στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η χώρα μας και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν συμμετέχουν με δίκαιο τρόπο και η οποία θα μπορεί να παράγει ειρήνη και σταθερότητα».

«Πυρά» ΥΠΕΞ για «φιέστα» Ερντογάν στα κατεχόμενα της Κύπρου

Κατά την ομιλία του ο Ρ.Τ Ερντογάν αναφέρθηκε επίσης στο Βαρώσι, λέγοντας ότι το βήμα που έγινε στο εκεί δεν είναι για να δημιουργήσει νέα προβλήματα, αλλά να διορθώσει τα παλιά.

Για τους υδρογονάνθρακες, ανέφερε ότι «ως εγγυήτρια χώρα δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλα διπλωματικά παιχνίδια».

Στα 12 ναυτικά μίλια από τη Ρόδο το Oruc Reis

Δείτε στο βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star όλες τις τελευταίες πληροφορίες για την πορεία του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis

Οι Τούρκοι φυσικά δε σταματούν τις προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο, καθώς το ερευνητικό πλοίο Oruc Reid έφτασε ως τα 12 ναυτικά μίλια από τη Ρόδο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Λάμπρος Δεμερτζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star, την πορεία του παρακολουθούν πλοία του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία έχουν δημιουργήσει πλωτό τοίχος σφραγίζοντας τα θαλάσσια σύνορα, μέχρι τις 23 Νοεμβρίου οπότε λήγει και η παράνομη navtex. Tο σκάφος κινείται εντός της ελληνικής ΑΟΖ υπό την συνοδεία τουρκικών πολεμικών πλοίων. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top