Κορωνοϊός: Ασθενής εμφάνισε τέσσερις φορές τον ιό και πέθανε από μετάλλαξη

Έπασχε από χρόνια αυτοάνοση διαταραχή

νοσοκομείο ασθενής

Ένας 45χρονος άνδρας αποτελεί μια σπάνια, αν όχι μοναδική περίπτωση, καθώς νόσησε τέσσερις φορές από κορωνοϊό και στο τέλος πέθανε, καθώς ο ιός μεταλλάχθηκε στο σώμα του. 

Σύμφωνα με Αμερικανούς επιστήμονες, η περίπτωση του 45χρονου δείχνει πως ο ιός μπορεί να εμφανίσει αφενός πολύμηνη αντοχή, αφετέρου ταχεία εξέλιξη μέσα σε έναν ανθρώπινο οργανισμό, αν το ανοσοποιητικό σύστημα δυσλειτουργεί. 

Κορωνοϊός – μινκ: Ακίνδυνες προς το παρόν οι μεταλλάξεις του ιού

Οι ερευνητές του νοσοκομείου Brigham & Women's της Βοστώνης και του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine, σύμφωνα με το Nature, ανέφεραν ότι ο ασθενής έπασχε από χρόνια αυτοάνοση διαταραχή και για τον λόγο αυτό έκανε θεραπεία με ισχυρά ανοσοκατασταλτικά φάρμακα.

Περίπου 40 μέρες μετά την αρχική διάγνωση ότι ο άνδρας ήταν θετικός στον κορωνοϊό, οι εξετάσεις έδειξαν ότι ο ιός εμφάνιζε πλέον τάσεις αποδρομής. Όμως επέστρεψε δριμύτερος παρά την αντι-ιική θεραπεία με ρεδμεσιβίρη και κοκτέιλ αντισωμάτων. 

Πρώτη φορά το Σάββατο ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων παγκοσμίως

Η λοίμωξη του ασθενούς εμφάνισε νέα ύφεση, αλλά επανέκαμψε άλλες δύο φορές, προτού τελικά ο άνδρας πεθάνει από σοκ και αναπνευστική ανεπάρκεια, πέντε μήνες μετά την αρχική λοίμωξη, όπως περιγράφει το ΑΠΕ - ΜΠΕ.

Η μετέπειτα γονιδιωματική ανάλυση έδειξε ότι ο άνδρας δεν είχε μολυνθεί από τον κορωνοϊό πολλαπλές φορές, αλλά ο αρχικός ιός είχε εμφανίσει αντοχή και γρήγορη μετάλλαξη στο σώμα του.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top