Πρώτη φορά το Σάββατο ο μεγαλύτερος αριθμός κρουσμάτων παγκοσμίως

Μαύρο ρεκόρ θανάτων κατέγραψε ο ΠΟΫ για τρία συνεχή 24ωρα

Οι περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις έχουν υποβληθεί σε νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να θέσουν υπό έλεγχο το δεύτερο κύμα της πανδημίας- βίντεο ΑΡ

Ενδεικτικό της επιθετικότητας του δεύτερου κύματος της πανδημίας είναι και το νέο ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε παγκοσμίως, το Σάββατο 14/11. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι εντοπίστηκαν 660.905 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Κορωνοϊός: Μια εβδομάδα χωρίς κρούσμα η Αυστραλία - Ποια μέτρα πήρε

Τα προηγούμενα ρεκόρ, σύμφωνα με τον ΠΟΫ, είχαν καταγραφεί μία ημέρα νωρίτερα (645.410 κρούσματα) και την 7η Νοεμβρίου (614.013).

Μάσκα προστασίας από τον κορωνοϊό- Τρεις λόγοι για να φοράμε υφασμάτινη

Προχθές Σάββατο, το τμήμα του Οργανισμού που είναι αρμόδιο για την αμερικανική ήπειρο κατέγραψε επίσης ρεκόρ, με 269.225 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Κορωνοϊός - Ισπανία: Η «παράδοξη» τακτική της Μαδρίτης φαίνεται να αποδίδει

Γενικά οι αριθμοί που ανακοινώνει ο ΠΟΫ τείνουν να κορυφώνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και να μειώνεται κάθε Τρίτη και Τετάρτη, παρατηρεί το Γαλλικό Πρακτορείο.

Συνολικά μέχρι χθες, είχαν καταγραφεί πάνω από 53,7 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 παγκοσμίως και πάνω από 1,3 εκατ. θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού.

Εκτός από τα κρούσματα, μαύρο ρεκόρ θανάτων κατέγραψε ο ΠΟΫ για τρία συνεχή 24ωρα. Συνολικά έχασαν τη ζωή τους 9.928 την Πέμπτη, 9.567 την Παρασκευή, 9.924 το Σάββατο.

Πάντως, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΫ, καμία χώρα δεν μπορεί να πει ότι ήταν επαρκώς προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει την πανδημία, η οποία μπορεί να περιοριστεί ακόμη και προτού να είναι διαθέσιμο εμβόλιο, αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top