Κορωνοϊός: Μια εβδομάδα χωρίς κρούσμα η Αυστραλία - Ποια μέτρα πήρε

«Καθαρές» τρεις πολιτείες που «χτυπήθηκαν» περισσότερο από τον ιό

Η ζωή επιστρέφει στη Μελβούρνη στις 28 Οκτωβρίου, με τη λήξη του lockdown και το άνοιγμα των καταστημάτων. Video Reuters

Τον παγκόσμιο θαυμασμό προκαλεί η Αυστραλία στον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς οι τρεις πολυπληθέστερες πολιτείες της πέρασαν τουλάχιστον μία εβδομάδα χωρίς τοπική μετάδοση.

Το γεγονός αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι για την ανάκαμψη της χώρας, καθώς ήρθε αντιμέτωπη με μια μεγάλη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κατά το πρώτο κύμα.

Κορωνοϊός: Κανένα κρούσμα μετά από 3 μήνες περιορισμών στη Μελβούρνη

Η Βικτόρια, που αποτέλεσε το επίκεντρο της έξαρσης του ιού τους τελευταίους μήνες, κατέγραψε την 15η συνεχή ημέρα χωρίς νέα κρούσματα ούτε θανάτους από κορωνοϊό, δύο εβδομάδες αφού η πολιτεία βγήκε από ένα από τα μεγαλύτερα σε διάρκεια και αυστηρότερα lockdowns στον κόσμο.

Η Νέα Νότια Ουαλία, η πολυπληθέστερη πολιτεία της χώρας, συμπλήρωσε επτά ημέρες χωρίς περιστατικά εντόπιας μετάδοσης, ενώ το Κουίνσλαντ έχει να καταγράψει νέα κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα δύο μήνες.

Η Αυστραλία μπορεί να καταγράψει την πρώτη της εβδομάδα χωρίς εντόπια μετάδοση από την εκδήλωση της πανδημίας, όσο η υπόλοιπη χώρα δεν εντοπίσει κρούσματα εδώ και εβδομάδες ή μήνες.

Τα μέτρα που ελήφθησαν

Το κλείσιμο των συνόρων της Αυστραλίας την κατάλληλη στιγμή και τα αυστηρά μέτρα, που είχαν μεγάλο αντίκτυπο στην οικονομία, συγκράτησαν σε μεγάλο βαθμό την επιδημία από το να εξαπλωθεί περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι έξαρση των κρουσμάτων τον Ιούλιο στη Βικτόρια οδήγησε την πολιτεία σε σκληρό lockdown 111 ημερών που έληξε στα τέλη Οκτωβρίου.

Οι κάτοικοι στη Βικτόρια συνεχίζουν να φορούν μάσκα, οι δημόσιες συναθροίσεις είναι περιορισμένες, αλλά σε μία εβδομάδα αναμένεται περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων. Η πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας, που κράτησε τα σύνορά της με την υπόλοιπη χωρά κλειστά για επτά μήνες, τα άνοιξε σήμερα.

Συνολικά, στην Αυστραλία έχουν επιβεβαιωθεί περίπου 27.700 κρούσματα από την εκδήλωση της πανδημία και έχει καταγράψει 907 θανάτους λόγω της Covid-19.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top