Κορωνοϊός: Κανένα κρούσμα μετά από 3 μήνες περιορισμών στη Μελβούρνη

Λήγει η καραντίνα που ίσχυε από τον Ιούλιο

Ενώ σε άλλες χώρες οι θάνατοι από τον κορωνοϊό αυξάνονται δραματικά, η Μελβούρνη έχει κάθε λόγο να χαίρεται καθώς τρεις μήνες μετά την επιβολή καραντίνας για να ανακοπεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας, προχωράει στην άρση των περιοριστικών μέτρων, καθώς δεν υπάρχει κανένα νέο κρούσμα το τελευταίο 24ωρο.

Κορωνοϊός: Πάνω από 43 εκατ. τα κρούσματα παγκοσμίως - 1 εκατ. οι θάνατοι

Η καραντίνα θα λήξει τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη και τα εστιατόρια, τα κέντρα αισθητικής και τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν ξανά να υποδεχθούν πελάτες. Για πρώτη φορά η Μελβούρνη, από τις αρχές Ιουνίου, δεν κατέγραψε κανένα νέο κρούσμα κορωνοϊού. το 24ωρο που μας πέρασε. 

Η Μελβούρνη το καλοκαίρι βρέθηκε αντιμέτωπη με μια έξαρση των κρουσμάτων, λόγω μη συμμόρφωσης των ανθρώπων που επέστρεφαν από το εξωτερικό και δεν τήρησαν την καραντίνα.

Κορωνοϊός - Αυστραλία: 43 νέα κρούσματα και 9 θάνατοι στη Βικτόρια

Η καραντίνα η οποία είχε επιβληθεί τον Ιούλιο, καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανερχόταν σε περίπου 190 την ημέρα, σιγά σιγά θα λάβει τέλος. Τα κρούσματα τον Αύγουστο, είχαν ανέλθει σε 700.

Η μεθόριος ανάμεσα στην Βικτόρια και τις άλλες πολιτείες της Αυστραλίας παραμένει κλειστή και ισχύει ένα αυστηρό πλαίσιο για αυτούς που φτάνουν στην πολιτεία από ξένες χώρες.

Η Αυστραλία, η οποία έχει περίπου 25 εκατομμύρια κατοίκους, έχει καταγράψει συνολικά 27.500 κρούσματα από τότε που ξέσπασε η πανδημία και 905 θανάτους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top