«Βράζει» η Γερμανία: Πάνω από 16.700 κρούσματα Covid σε 24 ώρες

Σε μερικό lockdown μπαίνει η χώρα

Οι ευρωπαϊκές χώρες αντιμέτωπες με το δεύτερο κύμα της πανδημίας / Reuters

Τεράστια αύξηση παρουσίασαν τα κρούσματα κορωνοϊού στη Γερμανία, όπου μέσα σε 24 μόλις ώρες καταγράφηκαν 16.774 νέες περιπτώσεις της πανδημίας. 

Γερμανία: Σε μερικό «lockdown» από τις 2 Νοεμβρίου

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, συνολικά η χώρα έχει καταγράψει 481.013 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας. Παράλληλα, άλλοι 89 ασθενείς κατέληξαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 10.272. 

Σε μερικό lockdown μπαίνει η χώρα

Μερικό lockdown ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, η καγκελάριος Μέρκελ, βλέποντας το δεύτερο κύμα της πανδημίας να «σαρώνει» τη Γερμανία.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνουν όριο ατόμων σε δημόσιους χώρους και έκκληση στη διακοπή των άσκοπων ταξιδιών στο εξωτερικό. Απαγορεύεται η διανυκτέρευση τουριστών από το εξωτερικό, εκτός από έκτακτες περιπτώσεις.

Από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, θα κλείσουν εστιατόρια, μπαρ και κλαμπ, ενώ το φαγητό θα μπορεί να πωλείται σε πακέτο. Κλειστά θα παραμείνουν γυμναστήρια, κολυμβητήρια και κέντρα αισθητικής, με εξαίρεση τα κομμωτήρια, τα οποία θα συνεχίσουν να λειτουργούν.

Ποιοι χώροι θα παραμείνουν ανοιχτοί

Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί, τα ιατρεία και τα κέντρα φυσικοθεραπείας, καθώς και οι επιχειρήσεις λιανικού και χονδρικού εμπορίου θα παραμείνουν ανοιχτά με αυστηρούς κανόνες υγιεινής.

Γερμανία: Δεν αυξήθηκαν τα κρούσματα κορωνοϊού μετά το άνοιγμα των σχολείων

Στα σούπερ μάρκετ θα προβλέπεται ανώτατος αριθμός πελατών που θα επιτρέπεται να βρίσκονται ταυτόχρονα στο κατάστημα.

Ο επαγγελματικός αθλητισμός θα παραμείνει σε λειτουργία, οι αγώνες ωστόσο θα διεξάγονται χωρίς θεατές, αλλά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αναστέλλει τη λειτουργία του, καθώς κλείνουν αθλητικοί σύλλογοι και κέντρα προπόνησης. Σε εξωτερικούς χώρους θα επιτρέπεται μόνο η ατομική άθληση.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top