Ορούτς Ρέις: Έτσι κάνει τις έρευνές του στην ανατολική Μεσόγειο

Τα πλοία που το συνοδεύουν

Οι Τούρκοι λένε πως το Ορούτς Ρέις θα συνεχίσει τις έρευνες για δύο μήνες. Δεν πλέει μόνο του, κάνει έρευνες συνοδευόμενο από τα βοηθητικά Αταμάν και Τζένγκις Χαν. 

Ατσάλινο τείχος από το Πολεμικό Ναυτικό για το Oruc Reis

Δίπλα τους πλέουν πέντε τουρκικά πολεμικά πλοία, τρεις φρεγάτες, ένα πλοίο γενικής υποστήριξης, μία πυραυλάκατος και ένας ικανός αριθμός υποβρυχίων. 

Ντονμέζ: «Το Ορούτς Ρέις θα συνεχίσει τις έρευνες για δύο μήνες»

«Την ίδια στιγμή συνεχίζονται οι έρευνές μας, τόσο από Μπαρμπαρός, όσο και από Ορούτς Ρέις. Ειδικά το Ορούτς Ρέις που είναι στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα συνεχίζει τις εργασίες του και πάλι στην δική μας υφαλοκρηπίδα νοτίως του Κας της Αττάλειας. Εκεί υπάρχουν εργασίες δύο μηνών ακόμη. Δηλαδή είμαστε το μέσο του προγράμματός μας εκεί» δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ.

Πάντως, στα απόνερα κάθε τουρκικού πλοίου, υπάρχει κι ένα ελληνικό.

Φρεγάτες, πυραυλάκατοι, σκάφη ανορθόδοξου πολέμου και «αόρατα» ελληνικά υποβρύχια λειτουργούν ως «πλωτό οχυρό» δίπλα στο Καστελόριζο και τη Ρόδο. Ο ελληνικός στόλος έχει γίνει η «σκιά του Ορούς Ρέις, το οποίο 

Όπως αποδεικνύεται, το ερευνητικό δεν είναι «υπερόπλο» που διαφημίζει ο Σουλτάνος, καθώς το άπλωμα των καλωδίων του φτάνει μόλις τα πέντε μίλια.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top