Ατσάλινο τείχος από το Πολεμικό Ναυτικό για το Oruc Reis

Μια ανάσα από το Καστελόριζο το μεσημέρι, μέχρι τη Ρόδο η νέα Navtex

Μια ανάσα από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου έφτασε για μια ακόμη φορά το Orus Reis, προκαλώντας συναγερμό στα πληρώματα των ελληνικών πολεμικών πλοίων που έχουν υψώσει ένα ατσάλινο τείχος προστασίας στην περιοχή. 

Με αντι – NAVTEX απαντά η Ελλάδα στην Τουρκία

Όπως μετέδωσε από το Πεντάγωνο ο αμυντικός συντάκτης του Star Κώστα Συμεωνίδης,  στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,  το τουρκικό ερευνητικό πλέει από το απόγευμα μακριά από τις ελληνικές ακτές, ωστόσο στις 3.30 το μεσημέρι έφτασε ακόμα και στα 10 ναυτικά μίλια από τη Ρω, την ώρα που έστριβε για να πάρει πορεία νοτιοδυτική προς την Κρήτη.

Από τα ξημερώματα το Orus Reis πλέει εντός της νέας περιοχής που δέσμευσε παράνομα η Τουρκία για έρευνες, ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελόριζο. Μάλιστα το κοντινότερο σημείο αυτής της NAVTEX στις ελληνικές ακτές είναι 12 μίλια από τη Ρόδο και 6 από το Καστελόριζο.

Μακρά νύχτα: Κοντά στο Καστελόριζο φθάνει τα ξημερώματα το Oruc Reis   

Με τα νέα αυτά δεδομένα, ο ελληνικός Στόλος αναδιατάσσει τις δυνάμεις του και τα ελληνικά πολεμικά πλοία παίρνουν νέες θέσεις μάχης στην περιοχή...

Δείτε τι μετέδωσε και ο Λάμπρος Δεμερτζής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για τη νέα Navtex που εξέδωσαν οι Τούρκοι και φθάνει μέχρι τη θαλάσσια περιοχή της Ρόδου:    

Το θέμα της τουρκικής θρασύτητας έθεσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στη σημερινή Σύνοδο των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ που έγινε με τηλεδιάσκεψη. Ο Έλληνας υπουργός είπε ότι η έκδοση της νέας NAVTEX, η οποία φτάνει ακόμα πιο κοντά στις ελληνικές ακτές, δείχνει ξεκάθαρα ότι η Τουρκία δεν θέλει πραγματικά το διάλογο.

Ο Τούρκος ομόλογός του Χουλουσί Ακάρ, το «γεράκι» της Άγκυρας, απάντησε ότι η Άγκυρα είναι υπέρ του διαλόγου με την Αθήνα, αλλά θα συνεχίσει να υποστηρίζει σθεναρά τα δικαιώματά της - όπως είπε - στη νοτιοανατολική Μεσόγειο...
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top