Μακρά νύχτα: Κοντά στο Καστελόριζο φθάνει τα ξημερώματα το Oruc Reis   

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες – Σε συναγερμό οι Ένοπλες Δυνάμεις   

Η νύχτα θα είναι μακρά για τους επιτελείς του Πενταγώνου και για τα πληρώματα των πολεμικών μας πλοίων όπως μετέδωσε ο Κώστας Συμεωνίδης από το Πεντάγωνο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.  

Oruc Reis: Σε διάταξη μάχης τα ελληνικά πλοία - Δείτε φωτογραφίες

Ο λόγος είναι ότι με την ταχύτητα που κινούνται, το Oruc Reis και τα τουρκικά πολεμικά αναμένεται να φτάσουν ξανά κοντά στο Καστελόριζο γύρω στις 5 τα ξημερώματα.

To βράδυ της Τετάρτης το Oruc Reis βρισκόταν σε απόσταση 40 ν.μ. από το ελληνικό νησί.  

Φυσικά η ετοιμότητα όλων είναι στον ύψιστο βαθμό και ο ελληνικός στόλος έχει υψώσει τείχος προστασίας γύρω από το σύμπλεγμα της Μεγίστης.

Oruc Reis: «Τα πράγματα θα δυσκολέψουν- Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα»

Όμως οι Τούρκοι προκαλούν και με νέες ΑΝΤΙNAVTEX, διαμαρτυρόμενοι επειδή το Πολεμικό Ναυτικό και ο Στρατός Ξηράς έχουν δεσμεύσει με NAVTEX για ασκήσεις τρείς περιοχές κοντά στη Σαμοθράκη, τη Λήμνο και τον Άη Στράτη, νησιά που κατά την Άγκυρα πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή,  εν μέσω της ελληνοτουρκικής κρίσης, θα υπάρξει επικοινωνία των δύο Υπουργών Άμυνας, Παναγιωτόπουλου-Ακάρ, έστω και έμμεση, καθώς θα συνεδριάσουν μέσω τηλεδιάσκεψης όλοι οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ. Φυσικά,  η ελληνική πλευρά θα θέσει μετ' επιτάσεως το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top