Δανία: Προσπάθησε να αποδράσει ο εφευρέτης που σκότωσε Σουηδή δημοσιογράφο

Το αποτρόπαιο έγκλημα έγινε στο υποβρύχιό του

Στιγμιότυπα μετά τη σύλληψη του Δανού εφευρέτη. Video Reuters

Ο Πέτερ Μάντσεν, ο ερευνητής που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της Σουηδής δημοσιογράφου Κιμ Βαλ μέσα στο αυτοσχέδιο υποβρύχιό του το 2017, συνελήφθη από τις αρχές της Δανίας το πρωί της Τρίτης, έπειτα από τη σύντομη απόδρασή του από τη φυλακή.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε κοντά στη φυλακή όπου ο Μάντσεν όπου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Νωρίτερα, η αστυνομία της Δανίας ανέφερε στο Twitter ότι συνέλαβε έναν άνδρα λίγο έξω από την πρωτεύουσα Κοπεγχάγη που είχε αποδράσει από τη φυλακή, χωρίς να τον κατονομάσει.

Δανός εφευρέτης απόδραση

Ο Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν.

Το φρικτό έγκλημα που συντάραξε την κοινή γνώμη

Η Βαλ είχε επιβιβαστεί στο υποβρύχιο του Μάντσεν, «Ναυτίλος», στις 10 Αυγούστου 2017 προκειμένου να του πάρει συνέντευξη για το αμερικανικό περιοδικό Wired, σχετικά με τα σχέδιά του να κατακτήσει τους αιθέρες και τους βυθούς. 

Το ίδιο βράδυ, ο σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνιση της δημοσιογράφου. Η σορός της βρέθηκε στη θάλασσα, διαμελισμένη.

Σουηδή Δημοσιογράφος
Η Σουδή δημοσιογράφος Κιμ Βαλ.

Η νεκροτομή προβάλλει την εκδοχή του πνιγμού ή του στραγγαλισμού, του οποίου είχαν προηγηθεί σεξουαλικές ωμότητες, αλλά η ακριβής αιτία του θανάτου δεν κατέστη δυνατόν να καθοριστεί.

Το θύμα έφερε 14 τραύματα μέσα και γύρω από τα γεννητικά όργανα.

Ο ίδιος ο μηχανικός και εφευρέτης είχε ισχυριστεί ότι ο θάνατος της Βαλ οφείλεται σε ατύχημα που σημειώθηκε πάνω στο υποβρύχιό του.

Ο Μάντσεν, ο οποίος άλλαξε πολλές φορές την κατάθεσή του, ισχυρίστηκε ότι η δημοσιογράφος πέθανε από δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα, ενώ βρισκόταν μέσα στο υποβρύχιο την ώρα που ο ίδιος ήταν στο κατάστρωμα του σκάφους, ωστόσο, παραδέχτηκε ότι διαμέλισε το πτώμα της και ότι πέταξε τα μέλη της στη θάλασσα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top