Πολωνία: Μετατρέπουν το Εθνικό στάδιο της χώρας σε νοσοκομείο για COVID-19

Θέλουν να αντιμετωπίσουν τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων

Η κυβέρνηση της Πολωνίας μετατρέπει το Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας σε νοσοκομείο για να αντιμετωπίσει τον αυξανόμενο αριθμό ατόμων που έχουν μολυνθεί με τον κορωνοϊό. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Piotr Müller. Το γήπεδο θα έχει χώρο για 500 ασθενείς και θα είναι εξοπλισμένο με θεραπεία οξυγόνου για όσους το χρειάζονται, ενώ θα υπάρχει η επιλογή για αύξηση του αριθμού των κλινών σε 1.000. Όπως υπολογίζεται οι πρώτες κλίνες θα είναι έτοιμες αυτήν τη εβδομάδα.

«Καμπανάκι» κινδύνου στην Πολωνία - Πάνω από 650 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Νέα κρούσματα και θάνατοι από COVID-19 καταγράφονται καθημερινά στη χώρα, ενώ το υγειονομικό προσωπικό κάνει λόγο για ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, κλίνες και εξοπλισμό. 
«Μπορούμε να δούμε ότι ο αριθμός των περιπτώσεων αυξάνεται τόσο γρήγορα που πρέπει να εξασφαλίσουμε θέσεις για νοσηλεία για όσους τη χρειάζονται», δήλωσε ο Müller, μιλώντας στο TVP Info, την κρατική τηλεόραση.

Το γήπεδο, με χωρητικότητα άνω των 58.500, κατασκευάστηκε για να φιλοξενήσει αγώνες για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Euro 2012, το οποίο η Πολωνία συνδιοργάνωσε με την Ουκρανία.
Η χώρα, όπως τονίζεται είχε παρουσιάσει πολύ χαμηλά ποσοστά μόλυνσης την άνοιξη σε σύγκριση με τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης, ενώ τώρα παρατηρείται αύξηση των μολύνσεων από τον κορωνοϊό. 

Επεισόδια σε Πολωνία και Βρετανία για άρση μέτρων και συνωστισμό

Τη Δευτέρα το Υπουργείο Υγείας κατέγραψε 7.482 νέα κρούσματα και 41 θανάτους. Ενώ σύμφωνα με στοιχεία από την αρχή της πανδημίας, έχουν καταγραφεί 183.248 νέες μολύνσεις και 3.614 θάνατοι.
Ωστόσο 1η Νοεμβρίου, ημέρα των Αγίων Πάντων, η κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να κλείσει τα κοιμητήρια και να απαγορεύσει τις μετακινήσεις των πολιτών στη χώρα καθώς εκατομμύρια Πολωνοί επισκέπτονται τους οικογενειακούς τους τάφους.

Η κυβέρνηση, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου της, δηλώνει ότι προσπαθεί να αποφύγει ένα καθολικό lockdown. Ωστόσο πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτό ενδέχεται να μην αποφευχθεί, εάν η κατάσταση γίνει ακόμα πιο κρίσιμη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top