Επεισόδια σε Πολωνία και Βρετανία για άρση μέτρων και συνωστισμό

Τι ζητούν οι πολίτες στις δύο χώρες

Δείτε στο βίντεο του Reuters τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Λονδίνο.

Σοβαρά επεισόδια και συλλήψεις σημειώθηκαν το Σάββατο στη Βαρσοβία και το Λονδίνο, καθώς όπως φαίνεται η άρση μέτρων έφερε… διαφωνίες. 

Η αστυνομία στη Βαρσοβία έκανε χρήση δακρυγόνων σήμερα εναντίον διαδηλωτών που ζητούσαν η κυβέρνηση να ενεργήσει συντομότερα προκειμένου να επιτραπεί στις επιχειρήσεις να επαναλειτουργήσουν, μετά το lockdown λόγω κορωνοϊού.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Παλιά Πόλη της Βαρσοβίας, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, κρατώντας πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «θα είναι όλα κανονικά και πάλι».

Η Πολωνία χαλαρώνει σταδιακά τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό τις τελευταίες εβδομάδες σε μια προσπάθεια να προστατεύσει την οικονομία της. Κομμωτήρια και εστιατόρια αναμένεται να ανοίξουν πάλι τη Δευτέρα με νέα μέτρα ασφαλείας.

Όμως, οι διαδηλωτές, που συγκεντρώνονται τακτικά στη Βαρσοβία τις τελευταίες εβδομάδες, λένε ότι πρέπει να αρθούν οι περιορισμοί προκειμένου να μπορούν να βιοπορίζονται.

Επεισόδια και συλλήψεις στο Λονδίνο 

Η αστυνομία του Λονδίνου συνέλαβε 19 ανθρώπους για παραβίαση των οδηγιών social distancing κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για τα περιοριστικά μέτρα, στο πρώτο Σαββατοκύριακο, αφότου ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε μια μικρή χαλάρωση της καραντίνας στη χώρα.

Η μητροπολιτική αστυνομία γνωστοποίησε ότι μια ομάδα στο Χάιντ Παρκ, στο κέντρο του Λονδίνου, διαδήλωνε για τους χειρισμούς της βρετανικής κυβέρνησης στην πανδημία Covid-19 και δεν συμμορφώθηκε στο κάλεσμα των αρχών να διαλυθεί.

Οι αστυνομικοί, για μία ακόμη φορά, τήρησαν μια μετρημένη στάση και επιχείρησαν να πείσουν το πλήθος να διαλυθεί. Εκείνοι δεν είχαν, ξεκάθαρα, καμία πρόθεση να συμμορφωθούν, με αποτέλεσμα 19 άνθρωποι να συλληφθούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top