Κορωνοϊός : Μάντσεστερ και Ουαλία ετοιμάζονται για lockdown

Κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων - Μέσα σε ένα 24ωρο κατέγραψαν πάνω από 16.000

Σε αυστηρότερο lockdown βρίσκονται περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο λόγω κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες. Αυτό εξετάζουν οι αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς στην Ουαλία και το Μάντσεστερ ο αριθμός των κρουσμάτων τραβάει την ανηφόρα.
Σύμφωνα με στοιχεία το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 16.982 νέα κρούσματα COVID-19 σε διάστημα 24 ωρών, συγκριτικά με 16.717 μία ημέρα νωρίτερα.

Κορωνοϊός: Κλείνει μπαρ και γυμναστήρια ο Τζόνσον

Ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ δήλωσε ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο εντός ολίγων ημερών να επιβληθεί lockdown, μετά από την διαμάχη που ξέσπασε με τον δήμαρχο της περιοχής του Μάντσεστερ Άντι Μπερνμαμ, που κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον ότι προσπαθεί να θυσιάσει το βόρειο τμήμα της Αγγλίας για να γλιτώσει θέσεις εργασίας στο νότιο.

«Πρέπει να ολοκληρώσουμε αυτό», είπε ο Τζενρικ αναφορικά με τις συνομιλίες που είχε με τοπικούς αξιωματούχους, προσθέτοντας ότι υπάρχει η βάση για μια συμφωνία. 

Ο Τζόνσον έχει απειλήσει πως σκοπεύει να θέσει την περιοχή στον «Πυλώνα 3» - το υψηλότερο επίπεδο περιορισμών που αναγκάζει τις παμπ και τα μπαρ να κλείσουν και απαγορεύει τις συναθροίσεις σε εσωτερικό χώρο ανθρώπων από διαφορετικά νοικοκυριά-παρά την επιθυμία τοπικών αξιωματούχων στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή μια συμφωνία. 

Εφημερίδες της χώρας αναφέρουν ότι εκατομμύρια λίρες προσφέρονται σε επιχειρηματίες για να τους βοηθήσουν να διαχειριστούν τα μέτρα του lockdown. Ενώ από την άλλη ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ είπε πως ελπίζει σε μια συμφωνία με τους αξιωματούχους του Μάντσεστερ σήμερα. 

Βρετανία: Αυτή είναι η πόλη που μπαίνει στο τρίτο επίπεδο μέτρων λόγω Covid

«Η καθυστέρηση απλά θα δυσκολέψει την κατάσταση, απλά θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές των ανθρώπων και απλά θα επιδεινώσει μακροπρόθεσμα τον οικονομικό αντίκτυπο για την πόλη», δήλωσε ο Τζένρικ στην τηλεόραση του BBC. Πρόσθετα προστατευτικά μέτρα προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο ο ιός, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση της Ουαλίας.

Κορωνοϊός - βόρεια Αγγλία: Περισσότεροι οι νοσηλευόμενοι στο δεύτερο κύμα

Τις ανακοινώσεις πρόκειται να κάνει η επικεφαλής της κυβέρνησης Μαρκ Ντρέικφορντ, «Υπάρχει αυξανόμενη συναίνεση για το ότι τώρα χρειαζόμαστε να εισαγάγουμε ένα διαφορετικό πακέτο μέτρων και ενεργειών, για να απαντήσουμε στον ιό καθώς συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλη την Ουαλία με ταχύτερους ρυθμούς το φθινόπωρο και τους επόμενους χειμερινούς μήνες», δήλωσε εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Ουαλίας. Ο Τζένρικ δήλωσε ότι ένα lockdown δεν είναι αυτό που θέλουμε αυτή τη στιγμή και ότι προς το παρόν η περίπτωση αυτή δεν εξετάζεται.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top