Κορωνοϊός - βόρεια Αγγλία: Περισσότεροι οι νοσηλευόμενοι στο δεύτερο κύμα

Αύξηση στα κρούσματα σχεδόν σε όλες τις περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου

Στιγμιότυπα από το Λονδίνο κατά την περίοδο του κορωνοϊού, τον Oκτώβριο - βίντεο Reuters

Ο αριθμός των νοσηλευομένων με κορωνοϊό αυξάνεται ραγδαία στη βόρεια Αγγλία και πιθανόν να ξεπεράσει τον ρυθμό που είχε καταγραφεί στο πρώτο κύμα της πανδημίας, τόνισε ο ανώτερος αξιωματούχος υγείας του βρετανικού ΕΣΥ (NHS) Στίβεν Πόουις σε συνέντευξη Τύπου.

Βρετανία: Αυτή είναι η πόλη που μπαίνει στο τρίτο επίπεδο μέτρων λόγω Covid

«Σήμερα έχουμε περισσότερους ασθενείς στο νοσοκομείο με Covid-19 σε σχέση με τον αριθμό που είχαμε όταν η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα μέτρα στις 23 Μαρτίου» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως ο δείκτης R πρέπει να πάει κάτω από το 1.

Βρετανία: Πρόσθεσε πέντε ελληνικά νησιά στους ασφαλείς προορισμούς

Ο δείκτης R χρησιμοποιείται ως μονάδα μέτρησης της ικανότητας μιας νόσου να διαδοθεί στους ανθρώπους. Πρόκειται για τον μέσο όρο των νέων κρουσμάτων που προκύπτουν από έναν ήδη ασθενή. Εάν ο δείκτης R είναι άνω της μονάδας, υπάρχει εκθετική αύξηση της νόσου, ενώ όσο πιο μεγάλος είναι ο αριθμός, τόσο μεγαλύτερη είναι και η έξαρση των κρουσμάτων. Ένας δείκτης R κατώτερος της μονάδας σημαίνει ότι η επιδημία υποχωρεί και, εάν παραμείνει χαμηλός, τελικά θα εκλείψει.

Ο Πόουις μάλιστα δήλωσε πεπεισμένος ότι τα ποσοστά μολύνσεων αυξάνονται στην κοινότητα και επισήμανε ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα για τον έλεγχο της πανδημίας, ο αριθμός των νεκρών θα είναι τόσο μεγάλος ώστε δε θα είναι διαχειρίσιμος. Ο ίδιος ανέφερε πως η θλιβερή αλήθεια είναι ότι ακόμη δεν υπάρχει θεραπεία και εμβόλιο για τον κορωνοϊό.

Τα υψηλά ποσοστά στους νέους εξαπλώνονται σε μεγαλύτερους ηλικιακά πληθυσμούς

Τα υψηλά ποσοστά κρουσμάτων του κορωνοϊού ανάμεσα στους νέους έχουν αρχίσει τώρα να εξαπλώνονται σε μεγαλύτερους ηλικιακά πληθυσμούς σε τμήματα της Αγγλίας, δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής ιατρικός σύμβουλος της Αγγλίας Τζόναθαν Βαν-Ταμ, προβλέποντας ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και αλλού.

«Αυτό είναι για μια ακόμη φορά ανησυχητικό, γιατί οι ηλικιωμένοι έχουν πολύ χειρότερη πορεία όταν νοσούν από την Covid-19. Νοσηλεύονται για πολύ μεγαλύτερες περιόδους και είναι δυσκολότερο να σωθούν», είπε ο Βαν-Ταμ κατά την κυβερνητική ενημέρωση όπου παρουσίασε πίνακες με την εξάπλωση του ιού.

Το πρόβλημα με τα αυξανόμενα κρούσματα δεν περιορίζεται στη βόρεια Αγγλία. «Σχεδόν όλες οι περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου καταγράφουν αύξηση στα ποσοστά των μολύνσεων», σημείωσε.

Όπως είπε ο Βαν Ταμ, τα παιδιά δεν είναι μεταδότες της μόλυνσης και σημείωσε ότι γνωρίζουμε πως ο ιός ευδοκιμεί με την ανθρώπινη επαφή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top