Τουρκία: Περίεργη η ρότα του Oruc Reis - Απέναντι από τη Λήμνο το Kanuni

Επίθεση της Τουρκίας στον Νίκο Δένδια για την Αρμενία

Προβληματισμό προκαλεί η παραμονή του τουρκικού γεωτρύπανου Kanuni, που σταμάτησε την πορεία του προς την Κωσταντινούπολη και αγκυροβόλησε κοντά στην Λήμνο. Το ερώτημα είναι αν η Τουρκία ετοιμάζει και νέες προκλήσεις αφού και το ερευνητικό Oruc Reis

Ερντογάν: Μεγαλύτερο απ΄ότι υπολογίζαμε το κοίτασμα στη Μαύρη Θάλασσα

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Αντώνης Αντωνόπουλος για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star, το ερευνητικό Oruc Reis κινείται νοτιοδυτικά του Καστελόριζου σε απόσταση περίπου 85 μιλίων από το νησί, ενώ η ρώτα τoυ τις τελευταίες μέρες σχηματίζει ένα «μικρό άγκιστρο».

Τα ελληνικά πλοία δε χαλαρώνουν ούτε λεπτό, παρακολουθώντας στενά τις κινήσεις του. Όμως, τουλάχιστον περίεργο μπορεί να χαρακτηριστεί το αγκυροβόλιο που επέλεξε το τουρκικό γεωτρύπανο Kanuni. Ενώ τα στενά δεν έχουν ιδιαίτερη κίνηση, αποφάσισε να δέσει λίγα μίλια μακριά από την Λήμνο.

Πυρά Τουρκίας κατά Δένδια για την επίσκεψή του στην Αρμενία

Η απομόνωση της τουρκικής διπλωματίας φαίνεται ότι δημιουργεί εκνευρισμό στους γείτονες που εξέδωσαν μια εμπρηστική ανακοίνωση κατά του Νίκου Δένδια.

Με αφορμή την επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Αρμενία, οι Τούρκοι κατηγόρησαν την Ελλάδα για πολιτική επεκτατισμού στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. Η πληρωμένη απάντηση ήρθε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που υπενθύμισε πως «για τις χώρες της Μεσογείου κοινός παρονομαστής των προβλημάτων τους ειναι η Τουρκία».

Η απάντηση του ΥΠΕΞ

Απαντώντας σε ερώτημα δημοσιογράφου σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, δήλωσε τα εξής:

«Οι σπασμωδικές αντιδράσεις της Τουρκίας σε συνέχεια του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της επίσκεψης του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Αρμενία και το Ιράκ, το μόνο που κάνουν είναι να αναδεικνύουν διεθνώς το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει συνεπεία των δικών της επιλογών.

Όσο για τον εξωφρενικό ισχυρισμό της ότι αποτελεί κοινό παρονομαστή για τη λύση όλων των προβλημάτων στην περιοχή, θα ήταν σκόπιμο να τον επιβεβαιώσει με τις χώρες της περιοχής  που μάλλον ως κοινό παρονομαστή των προβλημάτων τους την αισθάνονται.»


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top