ΗΠΑ σε Τουρκία: Σοβαρές συνέπειες εάν ενεργοποιηθούν οι S-400

«Μη αποδεκτή η απόκτηση των ρωσικών συστημάτων»

Για σοβαρές συνέπειες, σε περίπτωση που ενεργοποιήσει τα ρωσικής κατασκευής αμυντικά συστήματα S-400, προειδοποιούν οι ΗΠΑ την Τουρκία.

Οι ΗΠΑ χαρακτηρίζουν «μη αποδεκτή» την απόκτησή τους και τονίζουν πως η κίνηση αυτή της Άγκυρας έρχεται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της χώρας απέναντι στο ΝΑΤΟ.

Έλληνας σύμβουλος του Τραμπ: Η Τουρκία να σταματήσει τις προκλήσεις

«Γνωρίζουμε αυτές τις αναφορές. Οι Ηνωμένες Πολιτείες χουν εκφράσει στην κυβέρνηση της Τουρκίας, σε ανώτατο επίπεδο, ότι η απόκτηση ρωσικών στρατιωτικών συστημάτων όπως οι S-400 είναι μη αποδεκτή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ξεκάθαρες στις προσδοκίες μας ότι οι S-400 δεν θα πρέπει να ενεργοποιηθούν. Ήμασταν επίσης ξεκάθαροι για τις πιθανές σοβαρές επιπτώσεις για τη σχέση ασφαλείας μας εάν η Τουρκία ενεργοποιήσει το σύστημα. Εάν επιβεβαιωθεί, θα καταδικάσουμε με τον αυστηρότερο τρόπο την πυραυλική δομική με S-400 ως ασυμβίβαστη με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας, ως συμμάχου στο ΝΑΤΟ και στρατηγικού εταίρου των Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρει η ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο στρατιωτική- διπλωματική πηγή, η Τουρκία για πρώτη φορά προέβη σε δοκιμές των ρωσικής κατασκευής αμυντικών συστημάτων S-400, στην περιοχή της Σινώπης.

«Στις ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις τριών πυραύλων S-400. Όλοι τους έπληξαν επιτυχώς τους ορισθέντες στόχους» δήλωσε στρατιωτική πηγή στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top