Στο έλεος του κορωνοϊού Πανεπιστήμιο της Αγγλίας

Βρέθηκαν περίπου 1.000 κρούσματα σε μία εβδομάδα

Κρούσματα κορωνοϊού γέμισε σε μία εβδομάδα το πανεπιστήμιο Durham στη βόρεια Αγγλία, καθώς σχεδόν 1.000 φοιτητές και μέλη διδακτικού και διοικητικού προσωπικού βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του πανεπιστημίου, 958 σπουδαστές και έξι μέλη του προσωπικού του διαγνώστηκε πως έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 τις τελευταίες επτά ημέρες.

Κορωνοϊός: Κλείνει μπαρ και γυμναστήρια ο Τζόνσον

Όπως ανέφερε εκπόσωπος του ιδρύματος, «τις τελευταίες επτά ημέρες ο αριθμός των καταγραμμένων θετικών κρουσμάτων μεταξύ των φοιτητών και του προσωπικού αυξανόταν σταθερά, με περίπου 100-150 νέα να αναφέρονται καθημερινά».

«Παρακολουθούμε ενεργά και συστηματικά την κατάσταση και τη διαχειριζόμαστε σε συνεργασία με ειδικούς σε θέματα δημόσιας υγείας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο και λαμβάνουμε περαιτέρω μέτρα όπου απαιτείται» ανέφερε, ενώ τόνισε ότι όλοι έχουν την πλήρη στήριξη του πανεπιστημίου.

Συναγερμός σε πολλά πανεπιστήμια

Τα εκατοντάδες κρούσματα έβαλαν σε καραντίνα δύο από τα 17 κολέγια του Durham για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Κορωνοϊός - βόρεια Αγγλία: Περισσότεροι οι νοσηλευόμενοι στο δεύτερο κύμα

Από την αρχή του εξαμήνου, συνολικά 1.209 φοιτητές και 11 μέλη του προσωπικού στο Durham έχει επιβεβαιωθεί πως μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό. Το πανεπιστήμιο έχει περίπου 4.000 μέλη προσωπικού και 20.500 φοιτητές.

Όπως μετέδωσε το BBC, το πανεπιστήμιο του Durham δεν είναι το μόνο που έχει καταγράψει κρούσματα. 749 φοιτητές και 11 μέλη του προσωπικού του Newcastle University επίσης διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό το επταήμερο ως την Τετάρτη, με το σύνολο των κρουσμάτων να φθάνει τα σχεδόν 2.000 από την έναρξη του φθινοπωρινού εξαμήνου, την ώρα που το Cambridge κάνει μαθήματα μόνο διαδικτυακά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top